Mit tegyek, hogy szobatiszta legyen végre? 3 éves kisfiú
3 éves a kisfiam, bilibe pisil, mindig szól, ezzel nincs gond. Nem hord már pelenkát. Kakilni viszont nem akar a bilibe, nagyon ellenáll, akármit próbáltunk, semmi nem használt. A vécészűkítőt utálja, ki se próbálja, a bilire se ül. Nem erőltetjük. Adjatok tanácsot, mit tegyek? Mostanában a kisgatyába kakil, nem zavarja...
Szeptembertől óvodás lesz, van rá esély, hogy teljesen szobatiszta lesz addigra?
a kakilást mi is megszenvedtük. 3 éves lesz a lányom nemsokára. ő visszatartotta, nem volt hajlandó kakilni, inkább a kínok kínját állta ki.
egyszer a Mamánál nyaralt 1 hétig. a mama látta, hogy kakilnia kell, mondta neki, hogy hozza a bilit, és képzeld, belekakilt a lányom. azóta már a wc-be kakil, szűkítőn ülve, ő szólt egyszer, hogy már nem kell neki a bili, a wc-be akar kailni. ő is most lesz ovis.
a pisi már régóta a wc-be megy.
Ígértünk mi már neki sok mindent, de semmi nem hatja meg. Inkább nem kell neki ajándék se, semmi. Szépen megbeszéltük, példát is mutatunk, stb... szóval minden, mégsem hajlandó. Már csak az erőltetést nem próbáltuk...
Köszi,hogy írtatok. Mi is a mamánál vagyunk kertes házban, itt se jobb a helyzet.
Szerintem ne erőltesd.
A lányom 3,5 évesen szokott le a pelusba kakilásról.
3 éves korától ovis volt, ez nem jelentett gondot. A nagy dolgot otthon intézte. Soha senki nem kérdezte, hiszen sok gyerek (és felnőtt!) sem kakil idegen helyen.
Olvasd el az idevágó szakirodalmat, hogy a gyerekek a székletet saját testrészükként értékelik, emiatt nehezen tudnak megválni tőle.
Én nem erőltettem, és jól is működött. Persze mindig kérdeztem tőle, hogy nem akarja-e megpróbálni a WC-be, de alapvetően kivártam, amíg ő akarta.
MIvel szorulásos, semmilyen más "taktika" nem vezetett volna előbbre, csak szoruláshoz...
15:39 vagyok
Az lemaradt, hogy amúgy a lányom teljesen szobatiszta volt, sem nappalra, sem alváshoz nem kellett neki már rég a pelus. Ha kakilni akart, szólt, hogy adjak rá egy pelust, majd 5-10 perc múlva szólt, hogy készen van, aztán le a pelus...
Ez nálunk jól működött, szerintem érdemes kivárni. És az oviban sem okozott semmi gondot!
"hogy mikor a fia nem értette meg, hogy hova is kell kakilni"
Ez teljesen kizárt, hogy egy amúgy egészséges gyerek "nem érti", hova kell kakilni.
Ennek más oka van. És lehet "erőltetni", csak aztán majd nem érted hogy miért vizel az ágyba 6-8 évesen, vagy miért lesz szorulásos akár élete végéig... :o(
A gyereknevelés mindig hosszútávú dolog. Lehet "gyors sikert" elérni bizonyos módszerekkel, de azoknak gyakran később jön a következménye...
nálunk is hasonló volt a helyzet:
okt végén lesz 3éves a fiam,kb egy hónapja pisil a bilibe,2 nap alatt ráállt.majd a wcbe akart pisilni,szól is hogy jön a pisi,egyedül megy a wcre...
de a kaki az csak kint az udvaron ment.a papa füvébe.aztán meguntam ezt a hóbortot és mondtam neki,hogy csak a kutyák kakilnak kint,a papa is a wcbe kakil.és egyik nap belekakilt a bilibe,látta,és mondtam neki,hogy gyere öntsük a wcbe,lenyomhatod a gombot.azóta már szól ha kaki lesz,képes 20perceket is ücsörögni a wcszűkítőn( olyan mint az apja)
nem tudok okosat mondani,beszélni kell rá.vagy esetleg szerezd meg a :hagy el a pelust Elmo című dvdt.nálunk jó volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!