Mennyire nagy baj, ha egy majdnem 3 éves kisfiú még nem szobatiszta?
Hát azért 3 évesen már illene szólni,hogy pisilni kell.
A lányom 21 hósan teljesen szobatiszta lett.Sokan mondják,hogy a fiúknál nehezebben megy,de 3 évesen már legalább nappal pelenka nélkül kellene hogy legyen.Ez csak az én véleményem.
Én azt mondom,nem olyan nagy baj,főleg ha nem megy oviba.Ha még nem elég érett rá,akkor hiába akarja a környezete,már azért sem fog szólni,hogyha erőltetik.Az én kisfiam most júli 27.-én múlt 3 éves és kb. május vége-június elején lett szobatiszta,utána pedig éjszakára ágytiszta.Mi is próbálkoztunk sokat,de egy darabig állandóan bepisilt,be is kakilt,nem szólt,hiába mondogattuk neki.Aztán egyik napról a megváltozott,szépen pisilt a vécébe aztán a nagy dolgot is oda végezte.Nem akartam én sem elhinni,hogy ilyen van.Pedig igaz.
Hagyni kell egyenlőre azt a kisfiút,ill. próbálgatni a vécézést vagy ha szivesebben bilizik,akkor azt és meglesz az eredmény.Még valami:ha sikerül a pisi vagy a kaki,akkor valami kis jutalmat kapjon pl. 1 kocka csoki,vagy túró rudi,én is csináltam a fiamnál ezt és bevált.Ennek ellenére nem követeli,hogy kapjon édességet a vécézés után,mielőtt bárki is ezért lepontozna.
Ja és minden gyerek más,a tiéd 24 hósan már érett volt,a szomszédodénak meg még idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!