Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha egy 2,5 éves kisfiú...

Baj, ha egy 2,5 éves kisfiú még nem szobatiszta?

Figyelt kérdés
Nyáron is próbáltuk bilire vagy vécére szoktatni, de nem akarja. Erőltetni meg mi nem. Mikor kellene szobatisztának lennie egy kisgyereknek? Nálatok hogy ment ez az egész? A többi anyuka meséli,hogy a gyerekük (főleg a kislányok) már 2 évesen szobatiszták.
2010. okt. 7. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

még ráértek

fiatalabb lányom van de ő se hajlandó még.

az ovikezdésre viszont mindenképp feltétel a szobatisztaság.

2010. okt. 7. 15:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
2 fiú gyerekem van.A nagyobb 2 évesen teljesen szobatiszta volt,a kisebb-most 2.5 éves-egyáltalán nem az,és még csak nem is érdekli(nem szól se a pisinél,se a kakinál).Mivel jövő szeptemberben kezdi csak az ovit,én nem izgatom magam.
2010. okt. 7. 15:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem gond. 3 éves koráig ráér.
2010. okt. 7. 16:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a babás témakörben is felmerült ma ez a probléma, idemásolom neked, amit oda írtam.

Ne haragudj, Carmen, de most nincs igazad, az ovihoz nem feltétel a szobatisztaság, de mégis igazad van, mert sajna még nem tartunk ott, hogy ezt az ovik felvállalják.

A sógornőm óvópedagógus, a 11 hónapos fiam keresztanyja. A következőket mondta nekem a szobatisztaságról:

A mai, modern pszichológiai, fejlődéslélektani, neurológiai vizsgálatok szerint a gyermek 6 éves !!! kora után igényel alaposabb kivizsgálást, ha még nem szobatiszta éjjel. A nappali szobatisztaságot az óvodás kor környékére teszik a szakemberek. Egyébként ma már az óvodába való felvételkor sem lehetne alapkövetelmény a szobatisztaság, csakhogy ma Magyarországon mutasson nekem valaki egy olyan ovit, ahol annyi óvónő jut egy gyerekre, hogy nyugodtan lehet 3-4 pelusos is a nem pelusosok között!

2010. okt. 7. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!