Baj, ha egy 2,5 éves kisfiú még nem szobatiszta?
még ráértek
fiatalabb lányom van de ő se hajlandó még.
az ovikezdésre viszont mindenképp feltétel a szobatisztaság.
Szia, a babás témakörben is felmerült ma ez a probléma, idemásolom neked, amit oda írtam.
Ne haragudj, Carmen, de most nincs igazad, az ovihoz nem feltétel a szobatisztaság, de mégis igazad van, mert sajna még nem tartunk ott, hogy ezt az ovik felvállalják.
A sógornőm óvópedagógus, a 11 hónapos fiam keresztanyja. A következőket mondta nekem a szobatisztaságról:
A mai, modern pszichológiai, fejlődéslélektani, neurológiai vizsgálatok szerint a gyermek 6 éves !!! kora után igényel alaposabb kivizsgálást, ha még nem szobatiszta éjjel. A nappali szobatisztaságot az óvodás kor környékére teszik a szakemberek. Egyébként ma már az óvodába való felvételkor sem lehetne alapkövetelmény a szobatisztaság, csakhogy ma Magyarországon mutasson nekem valaki egy olyan ovit, ahol annyi óvónő jut egy gyerekre, hogy nyugodtan lehet 3-4 pelusos is a nem pelusosok között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!