Hagynád sokáig cumizni a gyermeked, ha látnád, hogy ez nagyon fontos neki?
Most 4,5 éves. Már 2szer leszokott... (nem magától persze)
Aztán talált egy cumit fél éve, és újra lángol a szerelem... Akkor már terhes voltam, és látta, hogy tesónak is lesz (bent volt a felicitas csomagban)
Akkor meg is beszéltük, hogy csak alvás, persze egyre többször használja. De most nincs szívem elvenni, mikor látom, hogy a tesó érkezése is nagyon megviselte, eléggé érzékeny is.
Ti ilyen esetben meddig nem avatkoznátok bele? Ráadásul tudom, hogy az egyik mama cukkolja emiatt, és nem is szeret oda menni...
sziasztok!
Köszi a sok választ! Megpróbálok reagálni.
A leszokásról: 1,5 éves volt, mikor 3 hétig napközben a mamánál kellett lennie (annál a mamánál, aki cumiellenes). Szépen, a megkérdezésünk nélkül leszoktatta a gyereket. Először örültem. DE: a pelusát innentől kezdve mindenhova vitte, és ráadásul elkezdte rágni. A mosószeres, mindenhol végighúzott pelust. Nem gondolom, hogy ennek a szájban léte jobb lenne. Másrészt este a 3 deci tej után, még ennyi vizet is megivott. Minek következtében már éjjel egyre úgy átázott, hogy az ágyába sem tudtam visszatenni. És szépen még közénk is szokott... És természetesen azért kérte a vizet, mert cumizni akart. 2-3 hónap küzdés, és nem alvás után visszaadtam neki. A víz, és az átázás megszűnt, de továbbra is a nyakunkra járt aludni éjjel. (ez mondjuk nem zavart)
Aztán mikor 3 éves lett odaadtuk a télapónak, aztán a Jézuskának is. Nem sírt, ha sírt volna vissza is adtam volna. 1-2szer kereste az első hónapokban.. De mikor aztán az oviban is látta a gyerekeket, mindig kérdezte, mikor hozza vissza a Jézuska.
Aztán terhes lettem, és fontos lett, mivel apuka 3 műszakban jár dolgozni, hogy este már egyedül aludjon el. Előtte ez 1 órás, melléfekvős dolog volt a mi ágyunkon. De mikor megkapta az új ágyát, akkor került elő a régi alól egy cumi, akkor bekapta. És este kérdezte, használhatja-e. Akkor mondtam neki, hogy vagy anya, vagy cumi. (meg sem fordult a fejemben, hogy hajlandó lesz, a saját szobájában, egyedül aludni)De a cumit választotta, és azóta, azaz 4éves kora óta végre átalussza az éjszakát, egyedül alszik el.
A másik, amiért nem fogok még egyszer közbeavatkozni (mivel eddig sem jött be), mert én tisztán emlékszem, mikor anyukámék azt mondták, elveszett az üvegem... Szerintem azóta is azért vagyok oda a szép cumikért, cumisüvegekért, mert úgy megrázott, hogy tőlem elvették.
Én magam, ha nincs külső nyomás, nem vettem volna el 3 évesen sem tőle.
Most ha jön az ovi, akkor annyit úgy sem tud majd. Bár remélem nem lesz gond, mert sok ovistársa viszi a cumit...
Ja, nagymama: próbáltuk már helyre tenni, de diplomás létére annyira sötét... JAJJ
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!