Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gond a bölcsis gondozónővel,...

Gond a bölcsis gondozónővel, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem ehhez a nőhöz tartozik a gyerekem,de sajnos most a mi gondozónőnk vagy szabin van vagy beteg vagy nem tudom,így ez a helyettes van most.Egyáltalán nem bírom ezt a nőszemélyt.Bunkó,lekezelő had ne soroljam...

És ráadásul a gyerekre sem figyel normálisan.

Anyukám azt mondja,hogy próbáljam meg valahogy megtalálni vele a közös hangot,a kérdés csak az,HOGYAN???

Fogalmam sincs közelítsek felé,ha ő minden kérdésemre vagy bunkón válaszol vagy megvonja a vállát és otthagy....Egyszerűen semmi esélyét nem látom a normális viszony kialakításának,pedig jó volna mert a másik két gondozót szereti a gyerekem és nem szeretném emiatt a nőszemély miatt másik csoportba átrakatni.Teljesen kétségbe vagyok esve.És fogalmam sincs mit csináljak.

Szerencsére nem én hordom reggel a gyereket hanem apuka,de ha ez huzamosabb ideig így marad nagy bajba leszünk mert mikor én fogom hordani reggel a gyereket és ez a nő lesz csak ott biztos nem hagyom ott.Nem értem miért tud más anyukával teljesen normálisan beszélni,velem meg mért bunkó.

2011. aug. 30. 22:36
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

"...most a mi gondozónőnk vagy szabin van vagy beteg vagy nem tudom..."

Szóval előbb-utóbb visszajön, addig bírjátok ki. Ne akarj jópofizni, ne foglalkozz vele, de ne legyél bunkó se! Nem kell megtalálni a közös hangot, nem kell beszélgetni sem, elvégre nem haverkodni kell a gondozónőkkel.

2011. aug. 30. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a gondozónővel nem tudod megbeszélni a problémát, fordulj a bölcsöde igazgatójához. Biztos megtaláljátok együtt a megoldást.
2011. aug. 30. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Van, hogy nem szimpatikus egymásnak a szülő és a gondozónő. Ezzel mindaddig nincs is probléma, míg a gyerek nem látja kárát. Én is hasonló cipőben jártam, s elég csúnya vége lett a történetnek. Amit tanácsolni tudok, hogy 1) érdeklőd meg a másik (saját) gondozónénitől, hogy előre láthatólag mikor jön vissza a saját gondozónénitek. Ha csak napok kérdése, én nem foglalkoznék a másik nővel. Légy vele udvarias, semmiképp sem bunkó. 2) ha előre láthatólag hosszabb helyettesítésről van szó (hetek, hónapok), uszítsd rá a férjed, hogy próbáljon meg vele ő beszélgetni. Lehet, hogy csak te nem vagy neki szimpatikus. Hátha apa megtalálja vele a hangot. Ha apa már egy-két alkalommal elcsevegett vele (pl. arról, hogy mit rajzoltak tegnap a gyerekek a bölcsiben, s hogy miyeln nehéz lehet 14 gyerekkel egyszerre rajzolni) próbálj meg vele te is beszélgetni. Ha továbbra is vállrándítással elintéz és apával is bunkó, s tényleg, a többi szülővel jókat elcseveg, kérdezz rá, hogy jól érzed-e, hogy valamiért nem vagy/vagytok neki szimpatikusak, s hogy igazán nem szeretnéd a kérdéseiddel zaklatni, csak - bár tudod, hogy csak helyettesít, de - kíváncsi vagy az ő véleményére is a gyermekedről. Mindezt kéz tördelve, kedvesen, szabadkozva, semmiképp sem számonkérően, kihívóan. Erre valamit ugyanis már válaszolnia kell. Ha a helyzet ezek után is változatlan marad, várj minimum egy hetet (mert lehet, hogy csak rossz napja volt), s irány a vezető.
2011. aug. 31. 08:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nővéremékkel volt így.Szegény nővéremet mindig leszidta valamiért,bár ez ovóda.Alváshoz még cumizik a kislánya és ebbe is bele kötöt,és elvette a gyerektől a cumit is.Nem tetszett neki a benti cipő sem.De a kislány nagyon szeret oda járni.Egyik nap (direkt)én vittem ovódába.Elkezdte nekem is.Én meg csak annyit mondtam neki,hozzon ide egy papirt amin le van irva,hogy a gyerek nem cumizhat alvás közben.Itt megvárom nagyon szivesen.És megkérdeztem tőle,hogy aki az ujját szopja annak levágja az ujját.Ja és közöltem vele,hogy lehet venni másik benti cipőt,könnyű dirigálni.Azota mint a kezes bárány.E
2011. aug. 31. 08:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
folyt.Egy titka van.Nem szabad,hogy fejedre nőjjőn.Már az elején lássa,hogy határozott vagy.Nálam ez mindig bejön.
2011. aug. 31. 08:50
 6/6 anonim válasza:
100%
Egyet értek az előttem szólóval!!!Határozottság,semmi félelem..örüljön az a (kedves) gondozónéni hogy a mai világban állása van!!!!Én hasonló szituba voltam az óvodában..elég sok mindent elkövettem azért hogy szimpi legyek és még sem sikerült..a vezetőnő egy undok (HITLER) volt..Besétáltam az önkormányzatba, ott személyesen megkerestem az ifjúság védelmis vezetőnőt..irásban adtam a panaszomat a sérelmeimet!Mert hogy minden óvodai vezetőségnek van egy vezetője és azoknak egy elnöksége..nagyon kedves volt hiszen ő a szülők és gyermek jogait védi..nem tudom mit mondhatott az óvoda vezetőjének de láss csodát azóta egy kis kezes bárány :P!!!:D
2011. aug. 31. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!