Így hogy merjük oviba engedni?
Természetesen továbbra is fogd vissza és fegylemezd. Óvónénik voltak már család látogatni? Avasd be őket a problémádba ,mert így ferr. biztos előfordul majd az oviban is.. de ha észül az óvó néni könnyebben reagálja. Ilyenkor jó ha az egyik idősebb tapasztaltabb és persze megértőbb:)
Bizalom a kulcs szó:)
A mi ovinkban is volt egy ilyen verekedős kisfiú.
Először mindenkit megvert, aztán otthon minden szülő felbiztatta a gyerekét, hogy kamatostól adja vissza neki.
A saját szememmel láttam, hogy hatan-heten estek neki szegénynek. Aztán minden rossz dolgot erre a kisfiúra fogtak. Az én lányom még itthon is ha valami rossz történt azt mondta biztos ez a fiú volt.
Végül a kisfiú elkezdett szorongani,sokat sírt bekakált és bepisilt. Ha valaki rászólt bármilyen kedvesen is tette a kisfiú vigasztalhatatlanul sírni kezdett.
Azóta eltelt egy év. Senkit nem bánt, Őt sem bántják már, de lelki gondjai még vannak.
Ilyeneket az enyém is szokott sajnos. Én előre szóltam az óvónőknek, hogy tudják, mire számíthatnak. Bár egyelőre kimondottan verekedés nem történt, de voltak már húzásai :S Azt a saját szememmel láttam, hogy az egyik kisfiútól elvette a lapátját, és nem akarta visszaadni. Erre a kisfiú visszavette, és látszott rajta, hogy ha kell, erővel védi meg. Na ez az, amihez a fiam nem szokott hozzá, mert a bölcsiben valahogy nem akadt emberére, de ennek a kisfiúnak a nézésétől én is megijedtem volna :) Na hát a fiamnak is tátva maradt a szája, remélem most már rájön arra, hogy nem lehet akármit.
Egyébként az óvónők elmondása alapján ők is elég jól tudják kezelni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!