Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan fegyelmezzem kétéveseme...

Hogyan fegyelmezzem kétévesemet ha egy bizonyos személy jelenlétében nem bírok vele?

Figyelt kérdés

Amúgy szófogadó gyerkőc.Csak az a baj, ha eljön hozzánk egy bizonyos személy, kifordul önmagából.Már egyszer mondta, hogy nem szereti, és ha jönni fog, akkor ő hisztizik.Sajnos naponta jön az az ember vendégségbe.Nem tudom mit kezdjek vele.

Minden más helyzetben tudom fegyelmezni.Bárhova elmehetünk, megérti mit miért nem szabad.Mindenhol dicsérik, hogy szépen viselkedik.

Segítsetek légyszi, mert ma már teljesen kiborultam egy óra hiszti után!

2011. aug. 22. 13:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Azért nem akartam anyóst írni, mert több nagymama is jön ide választ adni, ahogy észrevettem.Nem szerettem volna, hogy úgy nézzen ki, bántani akarom az anyósokat.

Hogy miért jön naponta?A férjem szerint unatkozik.Az hagyján, hogy naponta jön.Reggel beállít, délben hazavonul, majd délután ismét itt van estig.Semmit nem segít.

Az nem megy, hogy elmegyünk itthonról a csemetémmel, mert ez kétszer fordult elő (egyik esetben fogorvoshoz mentem), és sértődés lett belőle.

Csak egyett szeretnék elkerülni.Az itt töltött idő alatt nyugodt legyen a babám, mert nem tudom rendesen elvégezni a házimunkát.Sokkal tovább tart, és még ideges is vagyok az állandó hisztitől.Nehéz, mert veszélyeztetett kismama vagyok.

2011. aug. 22. 15:37
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem irigyellek :( Szerintem nem nagyon tudsz mit tenni, azon kívül, hogy megkéritek, hogy ne menjen ilyen gyakran. Bőven elég heti 2x, vagy mentek inkább Ti hozzá. Még mindig jobb, ha ő megsértődik, mint az, hogy te kikészülsz, és a gyerek is rosszul viseli.
2011. aug. 22. 17:24
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem lehet megkérni, mert akkor otthon itatja az egereket.

Hát ez van.Pedig direkt nem költöztünk össze a férjemmel hosszú évekig csak azért, hogy ne kelljen egyik szülővel sem együtt élnünk.Güriztünk az új házért.

2011. aug. 22. 22:31
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy kellemetlen lesz nektek egy kicsit, de erre csak egy megoldás van. Meg kell mondani őszintén a mamának, hogy mi a baj, kedvesen és tárgyilagosan, ha lehet a férjed jelenlétében, és megkérni, hogy ne jöjjön naponta. Én is veszélyeztetett voltam, a saját anyámat is elzavartam mikor elkezdte a férjem távollétében a monológját arról, hogy ő milyen ember, mit nem bír benne, stb. A pocakodban lévő baba és a kedves, okos kisgyereked látja kárát, ha udvariasságból nyelsz folyamatosan. A feszültséget minden gyerek és magzat érzi, rólad nem is beszélve, ez a te életed, ne hagyd, hogy elrontsák a mindennapjaidat! Ha nem lépsz, ez lesz még évekig.

A kisgyerekek témakörbe írtál, szerintem olyan tanácsot szeretnél, ami a gyermekedre vonatkozik, vagyis hogy kezeld a hisztijét anyós előtt. Sajnos mivel itt nem a gyerkőccel van a gond, erre nem tudok tanácsot adni. A fiammal ugyanúgy viselkedek hisztikor mások előtt is mint egyébkor, de nálunk egy konkrét személy nem vált ki ilyet.

2011. aug. 23. 06:27
 15/17 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, eszembe jutott egy hasonló dolog, mármint személyhez kötődő más viselkedés, ami nálunk gyakori, de ez nem hiszti: anyukámék előtt a nagyfiam "bevadul", miután beszélgetett velük sokat és már nem csak vele foglalkoznak, elkezd vadóckodva rohangálni, tudván tudja, hogy anyukámék utálják "az ilyen viselkedéstÍ" és csakazértsem fogad szót, de csak ilyenkor :)
2011. aug. 23. 15:42
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2011. aug. 23. 20:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Ki kéne derítened valahogy, hogy történt-e valami a nagyi és a kisgyerek közt. Hagytad őket kettesben míg pl, levitted a szemetet, vagy WC-n voltál, vagy csak 5 percre magára hagytad őket? Elejétől ilyen? Sose kedvelte a gyereked a mamát?

Mikor mondtad, hogy a nagymama az akit nem kedvel rögtön az ugrott be, hogy megijsezthette akaratklanul valamivel, mesével akár, vagy nagyon gyerekként kezeli a csemetédet. Nem minden gyerek bírja, ha gyerekként kezelik. Utyulipuytuli, jajj gyere megpuszilgatlak, jajj Te kis drááága egyem a pici szivedet meg a hasonló gagyizások nincsenek? Nem dajkálja agyon, mint a cicákat szokás?

Ezen szoktak kiakadni a gyerekek, és ez csak akkor derül ki mikor kisikolás korába, mikor már kilalakul a véleménye és a véleménynyilvánítás leszidja a nagymamit, hogy ne csípkedd már az arcom, és ne gagyogjál...

Beszélgess kicsit el a gyermekkel, mert ez is lehet a háttérben és, ha a nagyi is partner ebben akkor megjavulhat a helyzet.

2012. jan. 6. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!