Nagyon rossz a kislányom, hogyan fegyelmezzem? 17 hónapos Bővebben lent
Ma volt a második alkalom, hogy mondtam neki, ha dobál, hazajövünk. Haza is jöttünk, de szerintem nem érti még, hogy miért csináltam.
Szerintetek ebben a korban a kézre ütéssel, pofonnal el lehet érni azon kívül bármit is, hogy ha felemelem a kezem, akkor félni fog tőlem?
Szia
En leguggolnek hozza megfognam a kezet hataroizottan, de normalis hangnemben mondanam, hogy nem szabad, mert faj ha homokkal/kaviccsal dobal.
Ha nem erti meg akkor atmennenk masik jatekhoz.
A veres semmit nem old meg az eg vilagon.....
Az csak arra jo, hogy agressziora neveled a gyereket es meg jobban csinalni fogja.
A veres a tehetetlenseg jele!!
Az megoldas lehet ha hazamentek, de en azt sem tartom a legjobb megoldasnak, hisz szuksege van arra, hogy a levegon legyen es jatszon.
Szinten 17 honapos mult a lanyom, tehat nem csak a levegobe beszelek.
Egyik barátnőm kislánya ugyanúgy viselkedik, mint a te gyereked. Most 18 hós a kislány, hamar eljár a keze játék közben, a játékokat nem osztja meg a többiekkel. A barátnőm soha nem ütött még rá, és még a hangját sem szokta soha felemelni a gyerekre. Egyszerűen annyit tesz, hogy mikor dobálja a homokot a másik gyerek fejére, vagy megüti valamelyiket, leguggol elé, és azt mondja: Szépen játszál Kamilla, mert ha nem , akkor máris megyünk haza. És van mikor meghúzza magát a gyerek, de van mikor nem bír magával, ekkor egyszerűen megfogja az anyja, azt mondja, köszönj el a babáktól,megyünk haza, mert nem viselkedsz szépen. És hazaviszi. Tavasz óta, mióta együtt bandáznak a gyerekeink, sokat fejlődött a kislány, már elég ritka, hogy haza kell vinni a gyereket. Ált5alában rászól, és a gyerek tudja, hogy meg szépen kell játszani. Már puszit is ada babáknak, pedig régebben nagyon vadóc volt.
Én azt mondom neked, türelem és következetesség. A pofon nem fogja megoldani a problémát, mert attól csak ingerültebb lesz a gyerek a többi gyerekkel, ráadásul ahogy te is írtad, félni fog.
Ezek teljesen normálisak 17 hónapos korban. Ő még itt tart. Csak türelmesen kedvesen mondogasd, hogy ne egye, stb, és majd kinövi. Végül is a homok erre való, nem? Szórni. Olvasd el a múlt szerdai Nők Lapjában annak a fiatal írónak a kisfiáról szóló novelláját! De komolyan. Pont ugyan ezt csinálja a gyereke.
Semmi baj a homokszórással, miért zavar? A gyerekek már megszókták, Tanítsd meg, hogy ne a szemükbe szórja. Amúgy meg tanítsd játszani: tortát sütni, mászni. Építs neki várat (ó meg lerombolja, most itt tart)
Süss homoktortát, ő szétdúlja. Így játszatok. Labdázz vele! Pancsolj a homokban.
Hoyg ő építsen, az csak 3 de inkább 4 évesen fog menni. Ezért nem kell sírni, a kisbabád nagyon édes és ügyes. Neki még nem kell jónak lenni, olyan pici, még csak tanulgatja. Engedd tapasztalatot szerezni a homokkal, sárral, vízzel, kaviccsal, fúvel!
"fegyelmezzem? 17 hónapos "
??? :))))
Kisded. Majd talán közpsős korára megtanul mást játszani,, neki még ez a játék. H a konfliktust okoz, ne vidd oda, vagy vidd el onnan! Ő még csak szórni tud.
Köszi a tanácsokat. Nem fogom megütni, nem látom értelmét. Most azzal próbálkozom, hogy leguggolok hozzá, és elmagyarázom neki, tegnap vagy 15x elmondtam neki hogy ne húzza le rólam a szoknyát, a végén megértette.
Szerintem 1 hónaposan már igenis fegyelmezni kell, mert teljesen önálló akarattal rendelkezik, amit azért kordában kell tartani.
Nincs azzal gond, ha szórja a homokot, csak ne más szemébe, eddig nem kötötte le a homokozás, inkább rohangált, mostanában már építek várat,formákat , ő meg széttúrja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!