1,5 - 2 éves gyereked szófogadó? Hogy fegyelmezzem?
Mit tettél annak érdekében, hogy az legyen? Az én 19 hónapos fiamnak hiába szólok, néha meg sem hallja, persze ha belecsempészem a mondatba a túró rudi szót, azonnal figyel. pelenkázni 10-15 perc, mire alárakom normálisan, mert nem marad egy pillanatra sem egy helyben, néha tudom csak elterelni a figyelmét. Most tornára kell majd járnunk, és félek attól, hogy nem akarja majd azt csinálni, amit "kell". Verés, csapkodás nálunk szóba sem jöhet! (Ettől függetlenül a csapkodókat nem ítélem el, a verőket már nagyon..)Ha rákiabálok, egyből görbíti a száját és szívettépően elkezd sírni, vagy agresszív lesz (ezt nem tőlünk látta, ez ösztönös). Mi sem élünk szigorú szabályok szerint, így rá sincs állandóan mindenért rászólva, mert akkor amúgy is egész nap ebből állnék ki.
Most akkor hogy fegyelmezzem hatékonyan??
Hát veréssel semmire se lehet menni, semmilyen életkorban, ilyen picin meg pláne! Ez egy nagy marhaság.
Nálunk a szigorú, határozott rászólás működik, 2 éves lány. Eleinte legörbült a szája, de nem "hatott meg", következetesen szigorúan rászóltam, ha hisztizett. Ma már nem kell megemelnem a hangom, elég a szigorú hangnem, és hálistennek szót fogad. Na nem mindig elsőre.. de ha elsőre nem megy, akkor picit megemelem a hangom. :) Ennek ellenére imádjuk egymást, és óriási a szerelem köztünk.. :) De ha kell, így "fegyelmezni" is tudom. A gyereknek tudnia kell, hogy ki a "főnök".
első vagyok
mindenesetre ha nem hallgat az ordibálásra, egykét pofontól nem lesz baja. és megtanulja, hogy ki a csaszi. nehogymár ő legyen az úr a háznál- :D
az most mindegy hány százalék... ha ne hallgat a szép/ hangos szóra, akkor sajnos nem lehet mást csinálni..
mondom, magától nem fogja megtanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!