Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 - 2 éves gyereked szófogad...

1,5 - 2 éves gyereked szófogadó? Hogy fegyelmezzem?

Figyelt kérdés

Mit tettél annak érdekében, hogy az legyen? Az én 19 hónapos fiamnak hiába szólok, néha meg sem hallja, persze ha belecsempészem a mondatba a túró rudi szót, azonnal figyel. pelenkázni 10-15 perc, mire alárakom normálisan, mert nem marad egy pillanatra sem egy helyben, néha tudom csak elterelni a figyelmét. Most tornára kell majd járnunk, és félek attól, hogy nem akarja majd azt csinálni, amit "kell". Verés, csapkodás nálunk szóba sem jöhet! (Ettől függetlenül a csapkodókat nem ítélem el, a verőket már nagyon..)Ha rákiabálok, egyből görbíti a száját és szívettépően elkezd sírni, vagy agresszív lesz (ezt nem tőlünk látta, ez ösztönös). Mi sem élünk szigorú szabályok szerint, így rá sincs állandóan mindenért rászólva, mert akkor amúgy is egész nap ebből állnék ki.

Most akkor hogy fegyelmezzem hatékonyan??

2011. febr. 7. 22:50
 1/10 anonim ***** válasza:
12%
fegyelmezni pedig csak úgy tudod, mint a kutyát. ha azt akarod, hogy láb mellett jöjjön, akkor rángatni kell. magától nem fogja megtanulni, egy kis veréstől nem lesz baja. hidd el.
2011. febr. 7. 23:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszem el. Azért kösz a válaszod.
2011. febr. 7. 23:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát veréssel semmire se lehet menni, semmilyen életkorban, ilyen picin meg pláne! Ez egy nagy marhaság.

Nálunk a szigorú, határozott rászólás működik, 2 éves lány. Eleinte legörbült a szája, de nem "hatott meg", következetesen szigorúan rászóltam, ha hisztizett. Ma már nem kell megemelnem a hangom, elég a szigorú hangnem, és hálistennek szót fogad. Na nem mindig elsőre.. de ha elsőre nem megy, akkor picit megemelem a hangom. :) Ennek ellenére imádjuk egymást, és óriási a szerelem köztünk.. :) De ha kell, így "fegyelmezni" is tudom. A gyereknek tudnia kell, hogy ki a "főnök".

2011. febr. 7. 23:08
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

első vagyok

mindenesetre ha nem hallgat az ordibálásra, egykét pofontól nem lesz baja. és megtanulja, hogy ki a csaszi. nehogymár ő legyen az úr a háznál- :D

2011. febr. 7. 23:17
 5/10 anonim ***** válasza:
én erélyesen szólok,mivel nem vagyunk kiabálosak,igy hallgat rá mert tudja ha anya felemeli a hangját,az már régen rossz.de persze mivel 2 éves és próbálkozik,ez sem mindig hat,igy ilyenkor erősebben megfogom,és a szemébe határozottan mondom,hogy mondtam,hogy nem szabad,büntetés lesz a vége,kérlek ne csináld,hanem helyette csináld ez.....és felajánlok egy jóval jobb elfoglaltságot.Kicsik még igy a bünti sarok,vagy bünti szék még nem használ,igy marad a magyarázás.
2011. febr. 8. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:
ugyanugy fegyelmezem, tanitom a "mit szabad mit nem"-re mint a 23:08-as valaszolo. Persze en is sajnalom amikor elkezd "zokogni" vagy gorbiti a szajat amikor megszidom vagy szigorubban szolok ra, de mindig arra gondolok, hogy ebbol mindannyiunknak csak haszna szarmazik. Egy ido utan mar nem is kell annyit "szigorkodni" mert tudni fogja, hogy ezt szabad vagy nem. Sokan nem ertenek egyet velem, mert hat a kisgyerek hadd csinaljon amit akar de nekem ez tunik jo megoldasnak.
2011. febr. 8. 09:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, jó tanácsokat kaptam! 19%-os, te is meríthetnél belőlük 1-2 ötletet pofozkodás helyett, mert így a tehetetlen (és még tudnék szebb jelzőket)szülők bánnak a gyerekükkel. Még az állatok sem ütik meg a kicsinyeiket... Erről ennyit nagyon tömören.
2011. febr. 8. 10:04
 8/10 anonim ***** válasza:

az most mindegy hány százalék... ha ne hallgat a szép/ hangos szóra, akkor sajnos nem lehet mást csinálni..

mondom, magától nem fogja megtanulni

2011. febr. 8. 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 19 hónapos. Jelentem az én kicsikémnél működött a bünti szőnyeg!!!!!Én úgy fegyelmezem, hogy ha v.mi rosszat csinál, akkor 1-szer rászólok, ha nem hagyja abba, akkor jön a "bünti" szó, és máris kezesbárány.Lassan 2 hete, hogy nem kellett a "büntiszőnyegre" ültetnem. Nagy ívben elkerüli!!!:)
2011. febr. 8. 13:53
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
én úgy csinálom, ha valami kell, akkor kell, slussz. pelenkázni, öltözni kell, ebből nem engedek. 20 és 23 hós kora közt volt necces időszakuk, amikor minden csípőből NEM volt. egyik hiszti a másikat érte, egész nap egy merő harc volt. de következetes voltam, és nem kiabáltam. megértette , hogy ami úgy van, az úgy van. most már könnyebb vele, 2 éves volt karácsonykor. persze most is vannak hisztik, de alapvető dolgokban már nincs gond. mondtam olyat is (zsarolás-szerű, de sztem nem túlzás), ha nem eszel rendesen, akkor elveszem az ételt, és nem evett, szórakozott, elvettem. egyből sírás, hiszti, kérte vissza. ebből elég volt pár alkalom, és nem szórakozott többé, szerencsére nagyon hamar felfogja ezeket és megjegyzi, hogy anya komolyan godolja. és mindig elmondom neki, hogy az asztalnál szépen eszünk, ahogy anya meg apa is, mi sem bohóckodunk az étellel stb. vagy ha nem akar mamuszt venni, akkor lemondom neki, hogy ha nemveszi fel, akkor megfáézik, beteg lesz, köhögni fog, tüsszögni, meg elcsúszik. erre ált. felveszi. ha ez sem megy, akkor mondom, hogy jó, akkor úgy látom, nincs is szüksége a mamuszra, akkor kidobhatjuk a szemétbe, és elindulok vele a kuka felé. nagyon kényes a dolgaira, egyből jön, hogy nem nem! és veszi fel....amellett én hajlandó vagyok a kompromisszumra, ésszerű dolgokban, amit nem muszáj azt nem erőltetek, és hagyom őt is dönteni, amiben lehet. szóval millió trükk és diplomácia, amellett nagy következetesség. nálunk ezek működnek nagyjából.
2011. febr. 8. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!