A gyerekemet piszkálták a strandon, mit csináltam rosszul?
Tegnap strandon voltunk, 3 éves lányommal. A kismedencében fürdőtt én a szélén ültem a játékokkal. Majd egy vele egykorú gyerek odajött és szó nélkül elvette a játékát, sunyin nézte hogy figyelek e.. majd elszaladt vele.. nem szóltam rá, csak figyeltem ugy voltam vele, hogy nem ügy ha játszik vele.. majd elindúlt ki a medencéből.. a parton utánna futottam, mosolyogva, hogy "az nem a tied, ne vidd el.. add szépen vissza.." majd mint aki jól végezte dolgát.. tovább sétált.. megint utánna mentem.. hogy hékás.. add szépen vissza .. nézz rám boci szemek..stb.. aztán futás a játékkal.. megállítottam kivettem a kezéből aztán ott hagytam.. hol volt az anyja.. ?????? mit csináltatok volna??? hü>lyén érzem magam.. de nem tudom még mit lehetett volna .. mert ami sok az sok...
2. eset.. (erre mindenképp válaszoljatok, mivel ez totál felkavrt)
3éves és még alváshoz kéri a cumit, máskor nem.. oviban sem, most tessz7ük le.. nagy nehezen mondjuk.. Délután, már nagyon kivotl fáradva, és le akartam fektetni, ezért kérte a strandon a cumiját.. de fekvés elött elszaladt egyedül az ivókúthoz, inni. Jött be pont ott egy pár, kb. 2éves gyerköccel.. és a csaj ilyen teljesen flegmán "nézd már óvodás nagy lány cumival, milyen már." lányom egyből kikapta a cumit, és a háta mögé tette, szomorú lett..
Én meg nem tudtam hirtelen hogy mit tegyek.. csak azért mert ugatni a csaj mert nem voltam ott.. de milyen ember az aki egy kisgyereket ba.szogat...
jöttek felém, és úgy odaszoltam volna neki, hogy hát igen.. a cumival nehéz dolgunk van, viszont mi amikor akkorák voltunk mint ti.. már nem a gatyába..sza.rtunk..
csak hogy vágja le, hogy nem különb az övé mint másé.. de nem tettem mivel.. nekem a gyerekek ugymond sérthetetlenek.. én SOHA nem szóltam és nem is fogok senkinek beszólni, mégha furcsaságot látok is.. de én nem is nézem .. mindig a saját gyerekemmel foglalkozok, és nem máséval... de úgy érzem, hogy CSERBENHAGYTAM A GYEREKEMET. SZERINTETEK???
1. jól tetted, hát van ilyen...
2. nem értem miért gáz 3 évesen a cumi. az egyik lányom 2 évesen szokott le, szájfertőzést kapott és nem tudta bevenni a szájába, ezért aztán már nem kellett neki. A másik lányom 4 évesen, és nehezen, de sikerült. Egy biztos, az az anyuka biztos a tökéletesség jelképe volt, azért mert beszólni egy 3 évesnek. No comment.
Ha ott lesz az ideje akkor leteszi a cumit. Kemény menet lesz de majd megoldódik, ezen ne parázz! :) Arról legalább ha leszokik akkor többet nem veszi a szájába, rosszabb lenne az ujjszopás. A barátnőmnek 8 éves a lánya és bizony még mindig közbe bekapja, egy másikéra 7 évesen a fogorvos piritott rá hogy leszokjon az ujjszopásról.
1. a játékot jogos visszakérni.
2. a csaj szemét volt. Mi érdekesen szoktunk le a cumiról.
Ikerfiaim vannak az egyik 4 hós kora óta nem cumizik , a másik 2 hónapja szokott le róla (2ves8hós volt akkor),csak alváshoz kellett cumi neki,de akkor ordított érte. Előtte volt az óvis szülői és az óvónénik közölték, nem lehet odavinni a cumi, addigra le kell szokni róla(kaptam anácsot is: kenjem be mandulaaronával, ezt nem próbáltam). Másnap betévedtünk egy játékboltba és a kisfiaim kinéztek egy kukásautót(2800Ft-ért).
Megzsaroltam: megveszem, ha otthon odaadja érte a cumikat.Azt mondta odaadja és nem visszakéri, hazáig ezt mondogatta mind a kettő, közbe hősiesen cipelték az autókat. Du alvás:kérem a cumit. Válasz elcserélted kukásautóra. Háromszor kérte következetesen válaszoltam.Aztán elaludt. este már nem kért, reggel félálomba kereste. Nem adtam. Azóta egyszer jutott eszébe és szépen elfelejtettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!