Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák akiknek sorvadtan...

Anyukák akiknek sorvadtan született a babájuk mi lett később a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Csökkent értelmi szinvonal,magatartászavar,figyelemzavar,hiperaktivitás lett e a következmény?
2011. aug. 9. 16:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Sorvadtan?!
2011. aug. 9. 16:49
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Sorvadtan?! TE tisztában vagy a szó fogalmával?
2011. aug. 9. 16:50
 3/12 A kérdező kommentje:

Természetesen tisztában vagyok vele,méhane belűli sorvadtságra gondolok.

[link]

Bemásoltam egy cikket,ha esetleg nem egyértelmű mire gondolok.

2011. aug. 9. 16:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem nyitja meg.
2011. aug. 9. 21:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen: magatartászavar, hiperaktivitás.

Bár én nem a sorvadt szót használom, hanem amikor kérdezik (szakember)azt mondom, hogy dysmaturus újszülött volt.

2011. aug. 10. 09:09
 6/12 A kérdező kommentje:

Így van dysmaturus ,azért írtam magyarul talán így érthetőbb.

Szóval nálatok is lettek következmények?

2011. aug. 10. 13:13
 7/12 A kérdező kommentje:

Nálunk is magatartászavar, figyelemzavaros-hiperaktivitás

:-(...

Sajnos mindenképpen hátránnyal indulnak ezek a gyerekek,kérdés,hogy az idegrendszer érésével később mennyire alakulnak ki a képességeik,mikor lesznek képesek magatartáskontrollra,figyelem- öszpontosításra?

Fel tudnak vajon zárkózni?

2011. aug. 10. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:

szia, a kislányom 40+2-e született, 2650 grammal 51 cm-vel. születés után nagyon besárgult és hipoglikémiás lett (nekem volt terhességi diabéteszem, bár diétáztam, és avégén magas vényomásom, arra meg szedtem csökkentőt). a placentáról nem tudok semmit, de nyilván alulműködött, bár a kórházban egy szót nem mondtak semmirőkl, azt sem, hogy majd vigyem fejlesztőbe meg iylesmi. még szerencse hogy ezt magamtól is kitaláltam, jártunk dévényre, mert hipotón volt, és korai fejlesztőbe, mert nagyon iritábilis volt. ez sokáig meg is maradt. igazából még most is az, de már jobban kezeli ezeket. a fogzás is, m,eg minden nagyon megviselte, az első 1 év gy mondom, rémséges voltl aztán javult a helyzet némileg. nála az van, hogy nagyon érzékeny az idegrendszere, és nagyon szőrmentén kell vele bánni, ahangos nevelést nem tűri, csak a finom módszereket, azzal viszont meglepően jól kezelhető. nagyon okos, meghaladja a korát vagy 1 évvel legalább, nagyon érdeklődő és nagyon jó a humora. most már kevésbé izgága, képes nyugodtan játszani, ha olyan van. viszont, hiperanyás, főleg hogy jön a kistesó 1 hónap sincs már. nagyon megviseli. nagyon nagyon sok türelem kell hozzá, de én úgy látom, hogy megéri. ha vki 1 éve azt mondja, eljátzsik majd magának akár fél órát is csendben, max kommentálja amit épp xcsinál, akkor nagyn nem hittem volna el. azonban mint írtam, ami másnak nem stressz, vagy feldolgozható, az neki az, pl .idegen helyen nagyon nehezen oldódik, és az új dolgokkal nagyon hamar betelik a kis agya, olyankor szünet kell neki....előre félek, mi lesz majd az oviban....az nagyon nagy változás és nagyon sok új inger, ő a gyerekeket is inkább kerüli, főleg az ilyen vadabbakat. egyelőre. ki tudja, mi lesz 1 év múlva (akkor megy majd oviba elvileg), remélem, tovbb javul a helyzet.

amúgy december végén tölti a 3.életévét.

2011. aug. 10. 14:26
 9/12 A kérdező kommentje:

"viszont, hiperanyás, főleg hogy jön a kistesó " :-)

Nagyon édes lehet,tele van szeretettel,elfogadással amit róla írtál.

Ha ilyen anyukája van,akkor nem lesz semmi gond az oviban sem,mert te mindig ott állsz majd amikor szüksége lesz rád,ez a legfontosabb.

Amit írtál róla,hogy kis túlérzékeny ez abban is megnyílvánul,hogy nagyon át tudja érezni másoknak baját?Mert az én kisfiam ilyen,túlságosan is segítőkész,beleérző.Én is ott állok mindig mellette,ha a magatartási problémák miatt bántják,sajnos azért nem tudja (még) kontrollálni a viselkedését kellőképpen,mert a kis idegrendszere sérült :-( a dysmaturitas miatt,ezt sajnos nem mindegyik óvónéni hajlandó elfogadni.

2011. aug. 10. 18:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia, 41.hétre született a babánk 2750 grammal, de semmi jelét nem látom rajta azok közül, amiket felsoroltál...

Nagyon okos, értelmes, a mozgásban sem maradt le, megért bármit, nevelhető, jókedvű baba, semmi gondja, nem hiperaktív, bár sokat mozog, de ez normális ennyi idősen.

Figyelni is tud arra, amit csinál, 1-1,5 órát is eljátszik egyedül.

Sajnálom, hogy nálatok ez a helyzet, nálunk is rá volt írva a zárójelentésre, hogy dysmat. újszülött :(

2011. aug. 11. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!