Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mostanában miért van ennyi...

Mostanában miért van ennyi "neveletlen" gyerek az éttermekben? én gyerekként nem rohangálhattam meg visíthattam, mert voltak szüleim akik rámszóltak és én is ezt követelem a gyerekemtől. Csak engem zavar ez?

Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 22:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az a baj, hogy a gyerek nem tud megulni egy helyben, vagy nem tud halkabban lenni, henem az, hogy a szuloket ez nem erdekli, meg a latszat kedveert sem szolnak ra, hogy maradj picit nyugton, stb. A gyerek az tenyleg gyerek, de azert vannak szulei, hogy legalabb probaljak meg jo iranyba terelgetni, nevelgetni. Hiaba gyerek, azert mindent nem lehet megengedni.
2011. aug. 8. 22:00
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
A 14:09 tökéletesen megválaszolta!!! Régen bólogatójánoskákat neveltek, aki ült a széken mint egy kisangyal és tetszett a szomszédoknak is, mert ez ugye fontos volt. Manapság már nem ez a jó gyerek, hanem úgy hívjuk életképtelen, mulya.
2011. aug. 9. 09:47
 13/17 A kérdező kommentje:
azt hogy ne legyen elnyomva a gyerek csak azok a szülők mondják, akik el voltak nyomva és semmire nem vitték az életben és úgy gondolják hogy majd a gyereknek ha teret adok vagyis tök neveletlenül hagyom, akkor majd lesz belőle vmi... hát én ebből nem kérek. az hogy mire viszi a gyerek az attól is függ hogy mit hoz otthonról, hogy nevelik fel. a neveletlen gyerek nem uaz mint hogy nem löki fel a pincért és nem üvöltve rohan... ennyi... ez enyém sem vigyázban ül és nincs csendben sem, és nincs elnyomva sem, mégsem kell szégyenkeznem, a legszimpibb válasz az olyat eszünk és addig amíg nem zavar másokat, köszi
2011. aug. 10. 12:33
 14/17 anonim ***** válasza:
27%
már bocs de szerintem én elég sokra vittem, ráadásul senki nem használta itt az elnyomás szót, csak te. a világon a dolgok nem fehérek és feketék. szabadjára engedett, neveletlen gyerekek meg mozdulatlanul kushadó, megfélemlített gyerekek között van pár átmenet. azt a kijelentést, hogy ilyesmit "csak az elnyomott gyerekként felnőtt szülők mondanak" nyilván arra alapozod, hogy ismersz minden elnyomott gyerekként felnőtt szülőt. kicsit lazítanod kéne szerintem.
2011. aug. 10. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:
83%

Azért van ez, mert sok szulo sem tudja, mit lehet, mit nem, tul liberális mindenki és haver a gyerek, o diktál....

mi nem sokszor járunk étterrembe, de bárhova is megyunk, nem engedem rohangálni stb a gyerekemet (kivéve játszotér:), mert valamennyit igenis ki kell bírnia, vagy ha tul nehezen kezelheto a gyerek, akkor nem viszem olyan helyre.

nemrég tortént nálunk, anyáknapi musor a muvelodési házban, a kis ovisok musora után a gyerekek ossze-vissza rohangáltak, persze, jottek az enyémért is, menni akart o is, nem engedtem, az iskolások musora még tartott. Csapat gyerek viszont mintha szulo nélkul lett volna, futkosott, hangoskodott, ki-be járkált, duborgott, visszhangzott a kornyék, mintha szulo nélkul lettek volna ott -anyuka ult, szépen, nézte a musort, nem érdekelte, mit csinál a gyereke. Csoda, h a szervezok fel voltak háborodva? A gyerek magátol nem fogja tudni, mi a helyes, meg kell neki tanítani, h nem mindig csináljuk azt, amihez kedvunk van, meg kell tanítani viselkedni. Nincsenek nálunk spártai modszerek, de nem lehet mindig kibeszélni magunkat, hogy mert gyerek, nem bír megulni...akkor konyorgom, ne vigyem olyan helyre..........

2013. jún. 12. 03:23
 16/17 A kérdező kommentje:
nálunk is ez volt oviban évzárón. egy kislány akire láthatóan otthon nem figyelnek minden gyerek elé aki éppen szerepelt beugrott és táncolt. a két óvónő meg a dada nem tudták helyre rakni szülők semmit nem szóltak mert kistesó a kézben... felháborító!
2013. jún. 13. 17:16
 17/17 anonim ***** válasza:
67%

Látom, rendesen le lettem írva, azért mert nem gondolom, hogy mindent el lehet intézni azzal, hogy változik a világ, meg hogy minden ugy legyen, ahogy a gyerek akarja. szerintem kompromisszum kell, erre torekszem kezdet ota. Van, amit a gyerekre hagyok, de vannak dolgok, amikor neki is kell alkalmazkodnia, viselkednie, kellenek a kapaszkodók. Sajna az anyáknapi musor után fel voltak háborodva ovonénik, meg is értem, ok igyekeztek, a szulokben meg annyi nem volt, hogy az iskolásokat is megtiszteljék:((

ugyhogy, kedves kérdezo, ha nem is mindig zavar az ilyen viselkedés, de nem is tetszik. Ezért van az, hogy a gyereke nem hallgat senkire (minden ugy jo, ahogy o csinálja), aztán még iskolás korban sem bír megulni a fenekén félorát sem. Vannak also tagozatos pedagogus ismeroseim, bizony mondják, hogy a gyerekek a rendszert (ami suliban ugye alapkovetelmény lenne) nem bírják, Feláll, mászkál az orán, ki akar menni stb...

A rohangálásra, visításra ott a játszotér. Vagy akár otthon:)

2013. jún. 13. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!