SNI-s gyerek (egyébb pervazív zavar F84-es), választhat általános iskolát vagy csak a körzet veheti fel?
Valószínűleg azért utasították vissza, mert a gyerek megfelelő fejlesztéséhez nincs képzett szakemberük.
Ha egy iskola elvesz SNI-s gyereket és igényli rá az emelt normatívát, akkor köteles biztosítani a szükséges személyi és tárgyi feltételeket.
De figyelj, ha nem kell sehova, mert gond van vele- ez egyet jelent az az iskola és pedagógus nincs felkészülve ilyen gyerekek tanítására.
Tudom, hogy nem könnyű, de jobb lenne, ha nem erőltetnéd az "integrációt", járjon inkább kisegítőbe, ahol felkészült pedagógusok megtanítják mindenre, hogy felső tagozatban már rendes iskolába járhasson. Illetve tovább, középiskolába stb.
Nekem az a tapasztalatom, nem hozzáértő nagy károkat tud okozni, míg egy kisegítőbe, de jó pedagógus sokat ki tud hozni egy gyerekből.
Inkább olyan sulit keress, ahol megfelelően foglalkoznak ezekkel a gyerekekkel és inkább járjon 10 másik SNI gyerekkel együtt és magához képest vigye a lehető legtöbbre, mint 30 nem SNI-vel, de eltűnjön a süllyesztőben.
Mert a gyógypedagógus nem elég, én ahogy látom, a rokoni körben.
SNi-s fiam (hiperkinetikus magatartászavar) sima kerületi suliba jár, nem körzetibe, hanem oda hol kevesebben vannak az osztályban (20-an), most negyedikes.
A körzetiben 31. lett volna az 1.osztályban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!