Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért olyan nagy mánia,...

Miért olyan nagy mánia, vagyis szinte elvárás, hogy a gyerek trancsírozza szét a tortáját?

Figyelt kérdés
Mert jópofa? 3-4 évesen már nem annyira tűnik jópofának, akkor már "nem tud viselkedni" a gyerek, ha ilyet csinál. A kisfiam 20 hónapos, de nem merült fel, hogy erre biztassam, ő mondjuk akkor se nyúlt volna bele, ha az élete múlik rajta..
2011. aug. 7. 12:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%

Én nem értem ezt a nyúlkáljon bele a gyerek a tortába. Mindenki azon igyekszik hogy megtanítsa lehetőleg gyorsan a babának hogy kell szépen inni, enni, aztán egyszer csak körbetapsoljuk mikor "malackodik". Persze, hogy cuki, de szerintem értelmetlen. Nálunk ilyen nem volt és a családban sem. Nem is szeretjük ha belematatnak az emberek az ételbe legyenek akárhány évesek és legyen akármilyen ünnep.

Ettől ha elmennék valaki első szülinapjára természetesen nem tennék semmi megjegyzést, mert mindenki azt csinál/csináltat a gyerekkel amit szeretne, de én nem látom értelmét a maszatolásnak.

2011. aug. 7. 15:27
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

Istenem, ezt a sok kocka embert!!!!! Nem fogod???? Ez egy játék, egy kedves emlék. Ettől még nem kell így enni mindig. Nem kell erőszakkal tapicskoltatni, de ha odakap a torta felé, akkor az egyévest még szokták hagyni. Ettől nem lesz neveletlen, meg roossz.

Ne legyetek már ennyire értetlenek!

2011. aug. 7. 15:36
 13/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszadó!

Én nem kockafejűztem le azt, aki máshogy gondolkodik, mint én. Nem arról van szó, hogy ha a gyerek magától belenyúl a tortába, hanem arról, mikor erre direkt biztatják a felnőttek, pedig a gyereknek eszébe se jutna esetleg.

Ha úgy érzed, hogy most, hogy leírtad a válaszodat, megkönnyebbültél, mert valami nyomasztott a magánéletedben, akkor egészségedre váljék. Örülök, hogy segíthettem a lelkivilágod egyensúlyba hozásában! De ha nem könnyebb neked ettől, akkor legközelebb próbáld meg olyan hangnemben minősíteni mások véleményét, amilyen hangnemben ők írták a mondandójukat!

További szép napot Neked is és mindenkinek!:)

2011. aug. 7. 17:27
 14/24 anonim válasza:
67%
Édes Istenem!!! Arra nem gondol az ilyen szülő, hogy valahol a világban meg emberek halnak éhen???? Ő meg külön megvesz egy tortát azért, hogy azt szét tudja trancsíroztatni a gyerekkel.... Kérdezem én: Ez milyen példamutatás??? Megtanítunk egy gyereket pocsékolni. Hát gratulálok! :S
2011. aug. 7. 21:32
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
A fiamnak cukormázas, mentőautó tortája volt. Az egész tortába eszébe sem volt belenyúlni. Annyi volt, h mivel imádja az ilyen "nínós" autókat nagy örömmel rámutatott és belecsúszott az ujja. Utána amit vágtam szeletet természetesen letettem elé, hogy egyedül ehesse, trancsírozták is rendesen, de az már nem érdekelt, de hogy egy egész tortát erre vegyek... Na nem, és az ismerőseim körében sem divat az egész torta, "csak" a szelet... És sztem azzal is lehet aranyos, fülig maszatos képeket csinálni emlékbe, nem kell ahhoz egy egész torta.
2011. aug. 7. 23:37
 16/24 anonim ***** válasza:
Ezt a szokást én sem tolerálom. Érdekes, nálunk inkább a dédimama erőlteti. Első szülinapján még megengedtem, hogy egy kicsit belenyúljon, de már akkor sem tartottam jó ötletnek. 2 évesen pedig már megtiltottam neki. Ez volt a szitu: februárban nálunk 4 embernek (anyós, sógornő, párom, kisfiam) van névnapja, így rendeltünk egy tortát. Ki lett rakva az asztalra, kisfiam kézzel megkóstolta volna, de rászóltam, hogy várja meg, amíg vágunk belőle neki is. Erre a dédi belenyomta a kezét, mire rászóltam még egyszer a gyerekre (én marha), hogy ne. A vége az lett, hogy anyós is rászólt az anyjára, hogy ezt azért nem kéne, és sírás lett a vége. No comment.
2011. aug. 8. 07:13
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves 15.25-ös válaszadó! Nem egy sarokbanvülős teddide-teddoda gyerekem van, elég életrevaló, és nem a gyereket minősíti az, ha neki "muszáj beletrancsírozni" a tortába.

nem tartom extra jólneveltnek sem, nem azért nem nyúl a tortába nyakig. Kérdést tettem fel, mert nem értettem valamit, de sajnos a Te válaszod nem sokkal vitt közelebb a megoldáshoz! Azért legyen szép napod!

2011. aug. 8. 14:43
 18/24 anonim ***** válasza:

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 08-07 21:32

Az enyém sem nyúlt bele a tortájába, de ha valamelyik kis lurkó belenyúl ( mert akár 2 torta is van) az neked ennyire fáj? Nagyon kikeltél magadból...

2011. aug. 11. 17:12
 19/24 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 17hónapos,de ő se nyúlt bele a tortájába a szülinapján.Ettől még nem sarokban ülős.Ezt mindenki maga dönti el hogy hagyja vagy nem.Nekem például nem tetszik mikor a gyerek a tortában nyúlkál.
2011. aug. 11. 18:34
 20/24 anonim ***** válasza:
75%
én együtt fogok a gyerekemmel belenyúlni a tortába mikor 1 éves lesz.
2011. aug. 11. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!