Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért olyan nagy mánia,...

Miért olyan nagy mánia, vagyis szinte elvárás, hogy a gyerek trancsírozza szét a tortáját?

Figyelt kérdés
Mert jópofa? 3-4 évesen már nem annyira tűnik jópofának, akkor már "nem tud viselkedni" a gyerek, ha ilyet csinál. A kisfiam 20 hónapos, de nem merült fel, hogy erre biztassam, ő mondjuk akkor se nyúlt volna bele, ha az élete múlik rajta..
2011. aug. 7. 12:09
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is 1 éves korig kb. jópofa, meg aranyos, lehet rajta nevetni. 3-4 évesen én már túlzásnak tartom, ha egy gyereket erre biztatnak. 6 és 4 éves testvéreim vannak, ők kiskoruktól nagyon szépen esznek, erre vannak tanítva, de a természetük is olyan, hogy vigyáznak amikor esznek.
2011. aug. 7. 12:15
 2/24 anonim ***** válasza:
71%
Hát nálam biztos nem lenne ez nyerő, én a szépen evés híve vagyok, és már pici kora óta tanítgatom erre. Persze ettől még nem evett hibátlanul kicsinek, de sosem biztatnám hülyeségre.
2011. aug. 7. 12:27
 3/24 anonim ***** válasza:

Én sosem nyúlhattam hozzá. Szigorúan fogtak. A férjemnek van ilyen képe, ahol nyakig maszatosan nevet a torta felett, jópofa, de azóta is morog, hogy miért hagyták neki (gyerekként biztos jó érzés volt).

Nekünk egy évünk van eldönteni, mit engedünk majd meg. Lehet, lesz egy kis házi pudingtorta, amibe belenyúlhat, tényleg egy filléres apróság, és egy fotózásra való, igazi emlék, amire vigyázunk, és nem nyúlunk bele, csupán késsel, evés céljából.

2011. aug. 7. 12:28
 4/24 anonim válasza:
48%
Az, hogy egy-két gyerek 3-4 évesen is tortát trancsíroz csak a következetlen nevelés hibája. Szerintem (bár tényleg jópofa és aranyos) már egészen a kezdetekkor szólni kell az ilyen viselkedés miatt különben ha később kezdünk el "nevelni" már nem fogja érteni a gyerek, hogy miért nem lehet ezt csinálni, mikor eddig még nevettek is rajtam anyáék... Sokan ezt nem látják be, hogy a gyereknevelés nem csak három éves kortól kezdődik, hanem a születéstől... azzal pl. hogy nem kapom fel minden kis szipogásra, nem kapatom a szülői ágyba stb. Ha ezek hiányoznak, akkor bizony a továbbiakban a szülőknek nagyon sok gondja lesz a gyermekkel. Ami szomorú, hogy ilyenkor kezdődik az, hogy "Jaj, milyen rossz a gyerekem..." Pedig igazából ő nem rossz, csak él a lehetőségeivel... amit a szülei adnak neki.
2011. aug. 7. 12:37
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
2 hete volt első születésnapja a kislányomnak. A nagymama szinte ráerőszakolta, hogy igenis nyuljon bele a tortájába. Engem egy kicsit idegesített. Esze ágába nem volt belenyúlni. Ez egy hagyomány. Ha maga a gyerek akar belenyúlni, akkor hagyom az 1. születésnapján, de hogy direkt tartsuk oda a gyereket, és szinte mi rakjuk oda a kezét, hogy "itt a torta, nyúlj bele" az már hülyeség. Végül is nálunk nem nagyon sikerült a dolog, mert marcipán borítású volt a torta. Aztán vágtuk fel a tortát, én leültem a gyerekkel az ölembe, elkezdtem etetni, és akkor magától belenyúlt a torta szeletbe, és szerintem az aranyos volt:D Hagytam, had egye a kezével egy kicsit:D
2011. aug. 7. 13:48
 6/24 A kérdező kommentje:
Az én kisfiam a gyertyára rabolt csak rá miután elfújtuk:) Egy szeletet megérintett aztán, de túl maszatosnak találta, és hagyta.. Nem értem ezt az erőltetést.. Az egyik ismerős is mondta szülinap előtt, hogy ugye belemarkol majd? Értetlenül néztem. Attól még lehet szép egy első szülinapos tortás fotó, mert a gyerek nincs a tortába bokáig.
2011. aug. 7. 13:53
 7/24 anonim ***** válasza:
25%

Akkor elmondom, hogy van ez a mánia... ami elvileg még a mi gyerekkorunkban is megvolt, tehát nem újkeletű divat.

A legelső (1 éves) torta azért van ,hogy beletapicskoljon, szétnyomja. Ez az első szülinapi torta privilégiuma. A 2.3.4. évi tortatrancsírozás neveletlenség. Míg az első tortánál egy kedves emlék, a 2-3-4-5 éves uilyen tortafotó inkább dühítő.

Szerintem fogjátok fel viccesen és engedjétek a legeslegeslegelsőnél tapicskolni, de egy 2éves azért már kell hogy tudjon viselkedni ennyire (megjegyzem, enyémek 1 évesen ösztönből ütötték, nyomták, 2 évesen meg eszükbe sem jutott tapicskolni)

2011. aug. 7. 13:54
 8/24 anonim ***** válasza:
Kislányom szépen leeszegette az első tortájáról a meggyet. Utána villával ette a többi részét. Tudta, hogy étel, esze ágában sem volt belestrancsírozni, és mivel mi sem tartjuk ezt vicces szokásnak, eszünk ágában sem volt ráerőltetni, hogy belenyúljon. Szerintem, ha nektek sem tetszik, ne hagyjátok, hogy valaki rátok erőltesse. Így is tökéletes volt a tortaevés, készültek aranyos fotók arról, ahogy szépen eszik, sőt a feje azért így is maszatos lett, hiszen még nem evett tökéletesen. :-)
2011. aug. 7. 15:09
 9/24 ava87 ***** válasza:

Én korábban sose hallottam róla, hogy ezt így kéne csinálni, akár az első szülinapon is. Én a saját gyerekkoromban is úgy szoktam meg, hogy a torta evésre való, amiből ráadásul mások is fognak enni. Az öcsém első szülinapjára még emlékszem is, fotó is van róla, hogy előttünk van a torta, és anyukám éppen szeleteli. Nem értem, miért kellene marcangolni.

Akkor lepődtem meg a legjobban, amikor egy ismerősöm mesélte, hogy a gyereke első szülinapjára két tortát rendeltek: egyet enni, egyet trancsírozni. Ő meg kvázi lehülyézett, hogy fél évvel korábban, amikor a fiamnak volt az első szülinapja, mi miért nem tapicskoltattuk szét vele a tortát. Hát nem tudom, a gyereknek eszébe sem jutott széttúrni, nekem meg aztán pláne nem, hogy erre bíztassam. Az biztos aranyos, amikor egy kisgyerek fülig maszatosan eszi a tortaszeletét, de hogy ezért egy egész tortát szét kelljen disznólkodni, az nekem eléggé erős.

2011. aug. 7. 15:23
 10/24 anonim ***** válasza:
40%

Miért kelle ebből is ügyet csinálni, van aki trancsíroz, van aki nem, vannak gyerekek, akik életrevalók és vannak, akik ülnének a sarokbanakár hetekig is.

A tied biztos egy nagyon jólnevelt gyerek, de lehet egy év múlva homlokegyenest más lesz.

2011. aug. 7. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!