Miért olyan nagy mánia, vagyis szinte elvárás, hogy a gyerek trancsírozza szét a tortáját?
Én sosem nyúlhattam hozzá. Szigorúan fogtak. A férjemnek van ilyen képe, ahol nyakig maszatosan nevet a torta felett, jópofa, de azóta is morog, hogy miért hagyták neki (gyerekként biztos jó érzés volt).
Nekünk egy évünk van eldönteni, mit engedünk majd meg. Lehet, lesz egy kis házi pudingtorta, amibe belenyúlhat, tényleg egy filléres apróság, és egy fotózásra való, igazi emlék, amire vigyázunk, és nem nyúlunk bele, csupán késsel, evés céljából.
Akkor elmondom, hogy van ez a mánia... ami elvileg még a mi gyerekkorunkban is megvolt, tehát nem újkeletű divat.
A legelső (1 éves) torta azért van ,hogy beletapicskoljon, szétnyomja. Ez az első szülinapi torta privilégiuma. A 2.3.4. évi tortatrancsírozás neveletlenség. Míg az első tortánál egy kedves emlék, a 2-3-4-5 éves uilyen tortafotó inkább dühítő.
Szerintem fogjátok fel viccesen és engedjétek a legeslegeslegelsőnél tapicskolni, de egy 2éves azért már kell hogy tudjon viselkedni ennyire (megjegyzem, enyémek 1 évesen ösztönből ütötték, nyomták, 2 évesen meg eszükbe sem jutott tapicskolni)
Én korábban sose hallottam róla, hogy ezt így kéne csinálni, akár az első szülinapon is. Én a saját gyerekkoromban is úgy szoktam meg, hogy a torta evésre való, amiből ráadásul mások is fognak enni. Az öcsém első szülinapjára még emlékszem is, fotó is van róla, hogy előttünk van a torta, és anyukám éppen szeleteli. Nem értem, miért kellene marcangolni.
Akkor lepődtem meg a legjobban, amikor egy ismerősöm mesélte, hogy a gyereke első szülinapjára két tortát rendeltek: egyet enni, egyet trancsírozni. Ő meg kvázi lehülyézett, hogy fél évvel korábban, amikor a fiamnak volt az első szülinapja, mi miért nem tapicskoltattuk szét vele a tortát. Hát nem tudom, a gyereknek eszébe sem jutott széttúrni, nekem meg aztán pláne nem, hogy erre bíztassam. Az biztos aranyos, amikor egy kisgyerek fülig maszatosan eszi a tortaszeletét, de hogy ezért egy egész tortát szét kelljen disznólkodni, az nekem eléggé erős.
Miért kelle ebből is ügyet csinálni, van aki trancsíroz, van aki nem, vannak gyerekek, akik életrevalók és vannak, akik ülnének a sarokbanakár hetekig is.
A tied biztos egy nagyon jólnevelt gyerek, de lehet egy év múlva homlokegyenest más lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!