Óvodakezdő 3 éves gyerekek anyukái, várjátok már az óvodakezdést? Én már nagyon izgulok, ti is féltek kicsit milyen lesz az óvodai beilleszkedés?
Én csak visszafelé tudok emlékezni, mert nagy lányom most járta az első évet.
Nekünk derült égből villámcsapás volt, mert a kis húga miatt nem vették fel sem az államiba, sem az egyháziba, amik a környékünkön vannak, majd szeptember közepén telefonáltak, hogy ürült egy hely, és októbertől mehet. Hát lett izgalom bőven.
Alapból optimista voltam, és ezt próbáltam is sugározni a lányom felé, aki nagyon várta. Sokat meséltem neki arról, hogy milyen volt nekem az ovi annak idején (elég sok mindenre emlékszem)
A beszoktatás nekem talán nehezebb volt, mint neki. Ott szembesültem vele, hogy akkor itt hagyom a lányomat, és órákig nem tudom, mi történik vele.
Szerencsére nagyon szerette.
Októbertől márciusig nagyon sokszor volt beteg, így ez nehezen telt, de utána már az is jó volt. Vegyes csoportba jár, és nagyon szereti.
Valahogy most megint izgulok, mert most már bent is fog aludni...
Viszont a kicsim meg most kezdi a bölcsit, szóval izgulok duplán... :o)
Én már nagyon várom :) Izgulni nem izgulok, mivel előtte két évig bölcsis volt a fiam, azt is nagyon szerette, pikk-pakk beszokott.
Most meg már 4 hete nincs bölcsi, ovi meg majd augusztus legvégétől lesz, de már látom, hogy nagyon hiányzik neki a társaság (itt sajnos a környéken nem nagyon vannak kisgyerekek, meg nem is ismerünk még itt senkit), hát szóval eléggé unatkozik már.
Remélem majd az ovit is szeretni fogja és ott is sok barátocskája lesz :) Szerencsére nagyon barátkozós, ebből nem hinném, hogy gond lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!