Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ragaszkodóbb lett a gyereked,...

Ragaszkodóbb lett a gyereked, miután elkezdtétek a bölcsit?

Figyelt kérdés
2 év 4 hónapos kislánnyal egy hét bölcsin, vagyis a szokatás első hetén vagyunk túl. Ma már bömbölve hagytam ott, sőt, bömbölve mentünk is a bölcsibe, azt kérdezgette: De Anya, visszajössz értem? Délután itthon már az apjával is, amikor itthon hagytam, ezt kérdezte, a szomszédba sem tudok úgy átmenni, hogy ne sírjon utánam. Normális ez? Majd ha megszokja, megnyugszik?
2011. aug. 5. 22:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi még csak októberben kezdjük, akkor lesz pont 34 hónapos, tehát már majdnem 3 éves. És kb. mintha érezne valamit, egy hónapja nem tudok a szeme elől eltűnni egy percre úgy, hogy ne ordítana utánam :(( És előtte sose volt ilyen. Simán elvolt nagyival, apával, keresztanyjával... El se tudom képzelni, mi lesz velünk októberben :(( De pozitívan állok hozzá, mert tudom, ha én szorongok, akkor ő is szorongani fog.

Egy jó tanácsot tudok adni (amit én is úgy kaptam), h minden reggel vidáman, csacsogva menjetek be, és ne búcsúzkodjatok sokáig.. és mondd neki, hogy anya nemsokára visszajön érted. :) Sok sikert!!

2011. aug. 5. 23:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Persze, hogy normális.Az lenne baj, ha nem így lenne, mert akkor nem számítana neki, hogy vagy-e. Ezen át kell esni,örülj, hogy wcre tudsz menni nélküle.

Mindig mondd el neki, hogy anya mindig megy érted, nagyon jó helyed van a bölcsiben, ott is szeretnek, de anyának dolgoznia kell. Ne éreztesd vele, hogy sajnálod, ne lássa rajtad, mert akkor kihasználja, és rájátszik még akkor is ha már tényleg jól érzi ott magát. 3-4 hét után szívesen fog menni, ezen sajnos át kell esni.

anya és gondozónő egyben

2011. aug. 5. 23:05
 3/4 anonim ***** válasza:

az én babám 18 hónapos, két hete jár bölcsibe. megy be előttem, ő nyitja a kaput, ajtót stb, de közben potyognak a könnyei. itthon a wc ajtaját is bömbölve üti, ha bemegyek (ha beengedem, felmászik az ölembe...)

szerintem ez normális, kell egy kis idő, míg megtanulja, hogy elmész, de vissza is jössz érte. ő még nem tudja felfogni, hogy mondjuk 4 óra az mikor lesz... de próbáld neki elmondani, hogy micsoda jókat fognak ott játszani, aztán finomat ebédel, alszik egy nagyot és már ott is leszel érte. te is sokat fogsz rá gondolni, nagyon szereted, de most dolgoznod kell, ő pedig ilyen jókat játszhat ezen a csodaszép és érdekes helyen...

kitartás!

2011. aug. 6. 16:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam 27 hónapos 1 hete kezdte a bölcsibe való szokást.Én délelőtt dolgozom,tehát 6 ra járok melózni,így a nagymama szokatja.Semmi gond nem volt eddig.Csütörtökön már ott is ebédelt és megette az egész adag kaját,pénteken is ott ebédelt bár akkor nagyon keveset evett.Jövőhéten szerdán kezdik,hogy már ott is fog aludni.Imádja a fiam a bölcsit,előre szalad be a kapun nyitja az ajtót.Egyenlőre semmi gond nincs vele.Majd meglátjuk mi lesz,ha apuka fogja hordani.Mivel én állandóan reggel 6 ra járok dolgozni így én nem fogom tudni hordani.:(
2011. aug. 6. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!