Mennyi idős volt fiad/lányod, amikor elkezdtetek gyurmázni, "rajzolni"? És meg tudott maradni egy helyben?
22 hós fiammal próbálok leülni gyurmázni, firkálni, rajzolni. De max 5 perc és felpattan a papírral, zsírkrétával, gyurmával és viszi oda ahova, nem kellene. Persze nem győzőm tépni a szám, hogy a kis asztalánál rajzolunk, gyurmázunk... de mindig hiszti a vége, persze ilyenkor elveszem és elrakom, hogy akkor befejeztük...
Nem ért volna meg ezekre??
szia
az én fiam kb 18 hós korában kezdett "rajzolni", kb 5 percet alkalmanként. Gyurmázni kb 30 hós korában szeretett, és kötötte le, 30-40 percre. Nyomdázni is kb két és fél évesen kezdett.
Most három és fél éves, ma szinezett kb 10 percet. Most se igazán kötik le ezek a dolgok.
A lányom 16 hós, utánozza a tesót, ő kb fél órát "rajzolt" ma. És persze az tetszik neki legjobban amikor, a saját lábára firkál.
A te kisfiad sincs elkésve ezekkel a dolgokkal. Egyszerűen most más dolgok érdeklik, más dolgok érdekesebbek.
Köszi a választ!
Igazából nem aggódom, hogy elkésett volna. CSak azért kérdezem, mert ebben a ratyi időben próbálnám lekötni, de úgy látszik nem sikerül...
A legszívesebben a kisautóit tologatja, de van, hogy megunja. Ezért próbálkoztam gyurmával, firkával...kevés sikerrel:)
Szándékos figyelme a gyerekeknek még nagyon kicsi. Ha ő magától elkezdi, akkor is elég rövid ideig bírja, nem még ha te ülteted le. Még 3 éves korban is csak 10-15 percekre kell tudnia figyelni egy dologra.
Nekem a lányaim (6/4 éves) télen csinálták először hogy színezéssel, gyurmával és hasonló csendes, nyugis játékkal elvoltak akár egy órát is. De csakis együtt. Külön-külön már nem ment.
Nálunk ilyen korban a bábozás jött be. Biztos van plüss állatotok nektek is.
Azokkal játszottunk el meséket vagy csak kitalált történeteket. Nagyon élvezték. A kicsi (2 éves) most a különböző formákért van oda, azokat rakosgatjuk a hengerbe. Vannak 2-3 részes puzzle kirakók, azok is jók már ekkora gyereknek. Mesekönyv, amiben sok kép van, és átbeszélni őket, mi micsoda, milyen színű, hova megy, mit csinál. Ezekkel egy-két napot ki lehet tölteni simán.
Van plüssfigurája és kézre húzható méhecske is, de elvágja.
Mesekönyvet két mondat után szintén megröpteti...
Illetve van neki fa formakirakója is, na az is inkább "repülni" szokott, mint a helyén landolni:)
Az enyém 2 éves kor előtt só-liszt gyurmázott, még hamarabb rajzolt, színezett, és nagyon sokáig lekötötte, akár több órára. Persze néha felszedegettem közben a földről a gyurmaradabkákat vagy rajzoltam, amit kért. Az én lányom asszem ilyen érdeklődésű lesz, imádja a kézműveskedés minden formáját.
A problémád egyik lehetséges megoldása egy nagy barna csomagolópapír (30 ft), leteríted a földre aztán hadd szóljon.
Én is gondoltam már a csomagolópapírra.
Kipróbáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!