Mekkora volt a gyerkőcötök, amikor elkezdtetek neki mesét olvasni?
Figyelt kérdés
2009. febr. 15. 09:39
1/7 anonim válasza:
Szia! Mi 4,5 hónaposak vagyunk és már 2 hónapos kora óta olvasok neki mesét, úgy hogy az ölemben ül és így látja a képeket is. Most már hangos kurjongatással jelzi a neki tetsző részeket :)
2/7 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm a válaszod, minden jót nektek.
2009. febr. 15. 10:00
3/7 anonim válasza:
Mi már többször próbálkoztunk meseolvasással. Az elején vigyorgott, de aztán nem figyelt oda, és ment a maga dolgára. Most egy éves. Ha nagyon fáradt, akkor fekszik, és hallgat, majd lassan leragadnaka szemei. Egyelőre úgy látom, hogy nem nagyon köti le, de állítólag akkor is hasznos, ha olvasgatsz neki.
4/7 anonim válasza:
Én kb. 10 hónapos korától "olvasok" neki mesét. Persze magam találok ki történetet és próbálok olyan szavakat használni, amit megért, például van egy maciról szóló könyve, ott lapozzuk az oldalakat és mondom neki, hogy látod, pá-pázik a maci, csicsikál, táncizik, pancsizik, nyamnyamozik. Ő ilyenkor nagyon örül / 13 hónapos /, mert érti, hogy miről beszélek és utánozza is. De van olyan könyvünk, ami arról szól, hogy mit mondanak az álatok, hát ezt imádja. Én mindig fürdés előtt olvasok neki.
5/7 anonim válasza:
Mi is kb. 2 hónapos korunkban kezdtük, de mondókákkal, gyerekdalokkal. Nagyon tetszet neki a rím, és a kedvenceit jelezte felém pl. Szabó Lőrinc: Tengelice.
Most rövid állatmeséknél járunk, a figyelem ennél még megvan, a hosszabb meséknél elkalandozik.
Jó babázást
6/7 A kérdező kommentje:
Minden választ köszönök.
2009. febr. 17. 11:22
7/7 anonim válasza:
Vekerdy Tamásnál olvastam, hogy eleinte érdemes átbeszélni, mi is történt aznap, felidézni, mit csinált a baba és a mama. Az én kisfiam most ötéves, de igazán csak négyéves kora óta figyel a mesékre. Akkor is először csak a rövideket értékelte, és nekem sem tetszett sok klasszikus népmese, amikben sok az archaikus szó. Nehéz jó könyvet is találni, bár én annyira nem rajongok Bartos Erikáért, de a gyerekek imádják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!