Mit tud a 26 hónapos gyermeketek?
Kisebb korban szépen fel voltak sorolva a mit kell tudni dolgok, de már régóta nem hasonlítgattam össze hasonló korúval az ismerősökön kívül.
Amire kíváncsi vagyok:
-beszéd
-lépcsőzés
-kirakós
-gyöngyfűzés
-rajzolás
-labdázás
-szobatisztaság
-öltözés-vetkőzés
-számolás
-mondóka tanulás
Az én lányom 25 hónapos lesz egy hét múlva.
Nagyon jól beszél, hamar elkezdett beszélni, de főleg itthon, máshol nem, mindig hülyének éreztem magam, hogy mondtam hogy mennyit beszél, máshol meg sem szólal. De mostmár többnyire beszél mindenhol. Mondhatnám azt hogy lassan kezdett beszélni, lassú tempóban, aztán hirtelen hipp hopp két háromszavas mondatokat mondott. Most is ilyen. Kérdez, visszakérdez, magyaráz szóval ő szerintem beszédben fejlettebb a koránál. Igaz lány, ők hamarabb szoktak. Ez nem mérvadó!!!
Jól lépcsőzik, elég biztosan. Szerintem korához képest nagyon jól.
Nagy db-os fa kirakónk van, ezt inkább a táskájába szereti pakolgatni. :) De van olyan hogy állatot kell a helyére rakni azt jól tudja, szereti.
Gyöngyöt nem fűzettem vele, én még félek a pici db-októl. Meg nála most jött rá hogy mindent a számba veszek, előtte soha semmit nem vett.
Rajzolni nagyon szeret. Most függőleges vonalakat szeret a legjobban rajzolni, ha nyomtatok neki kiszínezhető képet, szereti összefirkálni. Valamint ha én rajzolok házikót, napot stb-t arra is szeret ráírni, firkálni. Szeret nagyon krétával is nagyon rajzolni kint az udvaron a betonra. Már nagyon érdekli hogy napot, kört, labdát hogy rajzolunk, már megpróbálta de még nem sikerül neki. De még ráér! Amúgy mindent nagyon néz érdeklődve hogy hogyan kell rajzolni. Ha rajzol vmit ő megmondja hogy mi az, vagy kitalál vmit rá.
Labdázni szeret. Kicsi kora óta lány létére nagyon ügyesen rúgja a labdát, hiába az apja focizott fiatal korában. Dobni ügyesen dobja. Van kisebb nagyobb labdája. Elkapni még nem sikerül neki, de tanítom neki hogy kell.
Na hát ő annak ellenére hogy nagyon értelmes, még nem szobatiszta. Bár mostanában már szokta mondani hogy pisilni kell, de nem pisil. Voltak már időszakai és akkor volt hogy ráérzett a dolgokra, de most nem akarja. Majd eljön az ideje, én nem siettetem. A bölcsibe meg nálunk a témán vannak, úgyhogy majd hátha.
Vetkőzni mostanában nagyon szeret. Levetkőzik teljesen. Persze van hogy nem sikerül akkor mérges, segíteni nem mindig engedi, de végül sikerül. De van hogy minden gond és hang nélkül levesz mindent. Ruhától függ. A pólóját furán veszi le, de hiába mutatom neki amúgy. Mindegy így is lejön. Cipőt kitépőzárazza, kabátot leveszi, sapkát, sálat is. Persze van hogy a sapin csomó lesz. :)
Öltözni is akar, néha elővesz ruhát, hogy ezt vegyük fel, mondjuk ezt az unokatesójától tanulta. Van hogy próbálja felvenni, de ez még nem megy neki úgy igazán. Mondjuk sapka szokott neki sikerülni.
Számolgat már régóta. Ha van kedve számol ha van nincs. Van hogy tízig sikerül neki, de van hogy keveri. Ez inkább játék neki mint tudatos.
A mondókákat régen nagyon tudta, szerette és nem keverte, ha beleszóltunk, tudta hol folytassa és nem mondta el mégegyszer amit mi és nem is zavarodott meg.
Most keveri a mondókákat, és ha nem megy neki kitalál oda valamit, vagy hablatyol oda vmit. :) De amúgy imádja a mondókákat. Nem mindig keveri. Énekelni is imád. Most a virágom-virágom a menő. :) Mikor mi. Meg nagyon szereti a kiskakas gyémántfélkrajcárját. ahogy mesélem. De más mesét nem annyira. Mikor hogy van kedve. Nagyon szeret képeskönyvet nézegetni és beszélgetünk róla, tanuljuk mi micsoda. Van hogy tudja legközelebb van hogy nem.
Most mondogatja a r betűt. De szerintem ezt is rokonkislánytól leste el és ez ösztönözte nagyban őt hogy mondja. Van ahol nagyon szépen mondja, van ahol nem. De nem úgy hogy adott szavaknál igen vagy nem, hanem változó, mikor milyenje van.
Hát most ennyi jutott eszembe!
De ez nem mérvadó a te gyerekedhez!!! Attól hogy valamit még ő nem csinál nincs lemaradva. Ilyenkor még annyira eltérhetnek egymástól, aztán meg hipp hopp beindulnak és leköröznek mindenkit. Szóval nem szabad ezt komolyan venni! Ha meg nem stimmel vmi úgy is érzi az ember, ahogy figyeli a gyerekét. Aztán meg bölcsibe, oviba úgy is észreveszik mi hogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!