21 hónapos gyermeketek mennyire eleven?
Nézd én azt írnám, rossz, neveletlen. És az unokahúg jól nevelt, szófogadó.
De a valóságban egy fenét. Különösen mióta gyerekem van, foglalkoztam ezzel a témával. És volt a spektrumon egy műsor, az embergyerek és ott talán 7 hónapos gyerekeknek (illetve szülőknek) volt az a feladat, hogy van a szobában egy virág, ami mérgező és rá kell venni a gyereket, hogy ne nyúljon hozzá hanem nézegesse a könyvét.
Volt egy kislány, aki elindult a virág felé, anyuka megfogta akezét, azt mondta, nem. Kislány visszakozott és nézegette a könyvet, mintha a virág ott sem lett volna.
Egy kisfiú, átmászott az anyján, semmi módon nem lehetett elterelni a figyelmét.
Azt mondták, mivel 7 hónapos korban nem beszélhetünk jól-rosszul nevelt gyerekről, hogy mindez habitus kérdése. Vannak az olyan gyerekek, mint a kislány és vannak, mint a kisfiú. És sajnos a kisfiú esetében egyetlen megoldás van, ki kell vinni a virágot, mert ő nem hagyja abba.
Ranschburg erre azt mondta, nem feltétlenül rossz ez, mert ez azt mutatja, hogy tűzön vízen keresztül ő eléri, amit akar. Keresztülviszi mindenkin és lehet, hogy ez a habitus hasznos lesz az életben még.
Számomra érthetetlen, hogy kisgyereket várnak vendégségbe és nem pakolják el a törékeny dolgokat... És még ők tartják ezért neveletlennek a gyerekemet. Én simán visszaszültam volna, hogy ha nem lenne ott a porcelán, akkor elengedhetném és nem hisztizne, hanem játszana, ennyi. Szégyeljék magukat ők.
Semmi baja lányodnak, egyszerűen gyerek.
Nálunk pl. a konyhapulton BÁRMIT otthagyok, annak annyi, mivel ha nem éri el simán, hát odaviszi a fellépőkét és annak segitségével röpül le azonnal a cuccos...
3 gyerekem van, egy se ült a sarokban csendesen...
De ezzel nincs is semmi baj, hiszen ezzel tanulnak, ismerik meg a világot.
Nem szeretném, ha bármelyik gyerekem csendben elüldögélne a sarokban...
Most megnyugtattatok:) azon a véleményen vagyok, hogy figjon meg, néztem meg mindent, úgy tanulja meg mi
micsoda milyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!