21 hónapos gyermeketek hányszor eszik egy nap és mit?
Kisfiam eddig napi ötször evett:
8 óra: tej, tápszer
11-12 óra: főtt étel a sajátunkból + minimális édesség (túró rudi, tejszelet vagy sütemény)
14-15 óra: gyümölcs
16-17 óra: kenyér, felvágott, sajt, zöldség stb...
19 óra: tejes pép, tápszer
Étkezések között: pár cukormentes babafalat rizstallér, kukorica "kukac" stb
Az utóbbi időben mikor ebédeltetni szeretném beveszi az ujját a szájába, cuclizik, mutogat, már azt sem tudom, hogy mivel tereljem el a figyelmét, mit adjak a kezébe, de még így sem eszik.
Párszor előfordult, hogy más étellel próbálkoztam ezután Pl: jobban fogára valóval :) amiből evett.
Viszont ehhez semmi esetre sem szeretném hozzászoktatni - nem válogathatunk, desszert csak ebéd után van - ezt tanulja meg!
Próbálkoztam azzal is, hogy így fektettem le délbe és akkor evett, amikor felébredt - de már akkor nagyon éhes volt - csúszott minden étkezés, így van hogy csak 3x eszik.
Megjegyzem alul még csak 2 metszőfoga van, most bújik ki sok fogacskája.
Egyébként nagyon erős, masszív, mozgékony gyerek.
Lehetséges, hogy elég a napi 3x étkezés számára?
Eröltetni nem akarok semmit.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Az enyém már 23 hónapos, de 21 hónaposan is ugyanígy evett, sőt, más egy éves korában is.
Napi 5x.
Reggeli 8 felé, tízórai 10-11 között, ebéd fél 1-1körül, uzsonna 4-5 között (vagy amikor ébrednek, van egy nővére is), vacsora 7-fél 8 között valamikor (így nyáron ez később van, de télen fél hét felé már vacsoráztunk).
Ugyanazt eszi, mint mi, kivéve tejet és szójaterméket nem kap, mert allergiás rá.
20 hónapos koráig szopizott.
Biztos a fogacskái mocorognak, nem baj ha most kevesebbet eszik(főleg hogy azt írtad masszív kisgyerek),csak visszaáll majd minden a régi kerékvágásba, ha kint vannak a fogak. Leírom, hogy eszik az én fiam(szintén 21 hónapos):
8 óra:kenyér,felvágott,sajt,müzli,bundás kenyér+2.5 deci tej
11 körül:gyümölcs
14 óra körül(amikor ébred,déltől alszik):fött étel
17 óra körül:joghurt,krémtúró,puding
19 óra:tejpép általában nálunk is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!