Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éve szobatiszta, és most...

1 éve szobatiszta, és most megint bekakil?

Figyelt kérdés

1 éve szobatiszta a kisfiam,és az utóbbi időben elég kemény a széklete.2 hete volt olyan,hogy 3 napig nem is kakilt és utána mondta,hogy fáj neki.

Na azóta majdnem mindig a gatyiba megy újra neki. :(

Fél már a wc-re menni,inkább egy darabig tartogatja,és inkább bekakil.

1 hete már jobb a helyzet (Laevolac-ot kap),puhább neki,de akkor sem a wc-re megy,pedig már nem fáj neki biztos.

Miután átöltöztetem,mindig megígéri,hogy máskor nem fordul elő,de sajna nem tartja be.

Aki volt már ilyen helyzetben,kérem,hogy ossza meg velem,hogy mivel tudnám visszazökkenteni a régi kerékvágásba a kisfiamat??!!

1 hónap múlva ovi,és kicsit kétségbe vagyok esve. :(

2011. júl. 30. 16:52
 1/8 Kobuta válasza:

Szia! Ne izgulj, mert ő is fontosnak fogja érezni, és nehezebben fog menni, nem lesz semmi baj. Szerintem csak rossz élménye volt, hogy sokáig fájt a kaki. Ezért javaslom most légy türelmes, nem kell, hogy megígérje, hova fog menni a következő. Csak tedd rendbe és nyugtasd meg. Viszont, ha a WC sikerül, nagyon dicsérd meg. De ne tulajdoníts az egésznek jelentőséget, se beszéljetek felnőttekkel se előtte erről. Senki se kérdezze, na sikerült?... (Nem tudom, csak nálunk volt ilyen rossz tapasztalat.)

Vigyázzatok, hogy ne legyen kemény a széklete! Rájöttél, hogy mitől volt?

Az oviban úgyis lesz változás, ilyen átmeneti visszaesések előfordulnak. Sok sikert és jó ovizást.

2011. júl. 30. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Na, ebben találok hatalmas nagy hibát.

"Miután átöltöztetem,mindig megígéri,hogy máskor nem fordul elő,de sajna nem tartja be. "

és:

"1 hónap múlva ovi,és kicsit kétségbe vagyok esve. :("

A magam példáján tudom, hogy a gyerekek érzik/tudják/felfogják az elvárások súlyát.

Neki ez gy hatalmas teher most, mert van "de ígérd meg!!" és van nyugtalanság ezerrel anyu részéről.

Tedd pihenőre a dolgot, és ne kérd számon, hogy "de igenis megígérted, tegnap is megígérted, holnap is meg fogod!"

Ha bekakil, 32 fogat össze, de hatalmas elfogadás.

Ovival ugyanez.

A te türelmed az ő türelme is, ha látja rajtad, hogy feszült vagy, ő csak tehetetlenül fog állni a tma előtt.

Nem vagy rossz anya, csak fokozott elvárásaid vannak. De ne legyenek MÉG. Egy gyerekből se lett még pelenkás felnőtt!:)))

2011. júl. 30. 17:04
 3/8 anonim ***** válasza:
2011. júl. 31. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha úgy teszel,ahogy az előzőek írták,és egyáltalán nem foglalkozol a kérdéssel,csak egyszerűen tisztába teszed és kész,szerintem egy hónap alatt simán helyre áll minden.Arra figyelj,hogy ne legyen újra kemény a széklete.Az oviban pedig,ha otthon ez nem lesz téma és mégis bekakil még mindig,szerintem a közösségben szégyelni fogja,ill.jó buli lesz a többiekkel wc-re menni.Ne is törődj az egésszel.

egy 3 gyerekes óvónéni

2011. aug. 1. 13:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt/van hasonlo helyzet. Mostanában javult a dolog. Egyszer nem tudtam idöben lecserélni az alsonaciját és megmosni a popoját. A kaki egy kissé kicsipte a popoját, ezért amiatt fájt a feneke. El is magyaráztam neki, hogy miért csipte ki a popoját. Ezutn az eset után rengeteget javult a helyzet. Még mindig vissza tartogatja a kakit, és egy kicsit össze barnázza az also nacit, de nem rendszeresen, és nem kakil bele. Azért azt nem tanácsolom, hogy dorekt hagyd kakisan a gyerköcöt.

(Ö is most lesz ovis. Alig beszélunk rola.)

2011. aug. 1. 14:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem arról beszéljetek inkább, hogy mitől volt akkor keményebb a kakija, mivel lehet ezt megelőzni. Sok gyümölcs, sok mozgás.

És biztos te is tanulsz a dologból, hogy legközelebb ne várj 3 napot, ha nem tud kakálni. Vannak enyhe hatású hashajtók és ajánlom az aromás parafinolajat, amit recept nélkül lehet kapni a patikában: hashajtó hatású és olajozza a székletet, ezáltal könyebben kicsúszik, ha esetleg kicsit keményebb is.

2011. aug. 2. 10:56
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
"Miután átöltöztetem,mindig megígéri,hogy máskor nem fordul elő,de sajna nem tartja be. " nagyon megrémült a magas elvárásaidtól és félelmében állandóan beszarik.
2011. aug. 9. 00:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,azóta visszaállt minden és újra wc-be kakilunk. :)

Az UTOLSÓNAK meg üzenem,hogy a te gyereked szarik,az enyém kakilni szokott,és nem félelme volt,hanem nagyon fájt neki.

De gondolom ezt a te kis agyaddal nem tudod felfogni!!!!

2011. aug. 10. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!