Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen eszközzel büntetnétek...

Milyen eszközzel büntetnétek egy 1,5 - 2 éves gyereket?

Figyelt kérdés
Olyankor, amikor tudatosan "rosszalkodik". Pl. tudja, ha azt mondom, hogy " állj meg!", akkor meg kell állnia, de néha mégis fogja magát, és elszalad. Vagy tudja, hogy nem lehet a macskalomba nyúlni, de néha (és mindig olyankor, amikor látom) mégis belenyúl. Vagy elkezd lepakolni a közértben, vagy ilyesmi. Tudom én, hogy tesztel és feszegeti a határokat és hogy ez szükséges az egészséges fejlődéséhez, de valamilyen formában mégis fegyelmezni kell(ene). Verés szóba sem jöhet, a szép szó meg... mintha a falnak beszélnék...:)
2011. júl. 27. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

hát én leordítottam a fejét, amikor kitépte a kezét a kezemből és elkezdett vigyorogva kirohanni az úttestre.

Macskaalom: mehet kezet mosni

A legjobb, ha a büntetés a tettei következménye. Ha lepakol, pakoljon vissza

2011. júl. 27. 11:32
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Leültetni annyi percre, ahány éves és semmit nem csinálhat.
2011. júl. 27. 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk olyankor annyi van,hogy be kell mennie a szobájába, és nem jöhet ki amíg nem engedjük.

Mielőtt kiengedjük (egyébként kb 5 perc elég), szóval előtte átbeszéljük,hogy miért kellett bemennie és hoyg ez miért rosz és hoyg nem szabad ezt és legközelebb fogadjon szót ha rászólunk.

2011. júl. 27. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Kicsit több türelem kell hozzá. El kell neki magyarázni, hogy mi miért helytelen. (Hiába kicsi, sokat megért belőle). Többször szólj rá, néha emeld fel a hangod, és légy határozott.

Ha nem megy, akkor bízd a dolgot az apjára, de ha ő picit keményebben szól a gyerekre, akkor ne avatkozz közbe, ne vedd védelmedbe (inkább menj onnan), mert azzal el is buktátok, hogy nevelni tudjátok a gyereket. A gyerek kihasználja az ilyen kiskaput, mint az anyai szeretet. :-)

2011. júl. 27. 11:36
 5/10 A kérdező kommentje:
és ez beválik ilyen idős korban is? Mármint össze tudja kapcsolni az eseményeket, van már ok-okozati összefüggése? mert én néha úgy érzem, mintha nem is értené, miért is szólok rá adott esetben, pedig bizonyos szituációkban mindig, következetesen megteszem. (a kézmosás nem büntetés, alig várja, hogy a csaphoz jusson:)
2011. júl. 27. 11:39
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem sokkal többet értenek, mint mutatják, ez akkor derül ki, ha idegen kér valamit tőle.
2011. júl. 27. 11:41
 7/10 anonim ***** válasza:

A gyerekek sokszor csak azért rosszalkodnak, hogy felhívják magukra a figyelmet. Amíg fegyelmezed addig is rá figyelsz, vele foglalkozol, lehet hogy ez van a háttérbe.

Az én fiam is sokat volt/van szófogadatlan így tudom milyen nehéz ez. Kitartás:)

2011. júl. 27. 13:06
 8/10 anonim ***** válasza:
A fiam is ennyi idős. Leginkább úgy tudom "nevelni", ha mindig van következmény. Az apjának nagyon nagy tekintélye van, tudja, hogy nála nincs mellé duma, így elég ha apa szigorúan néz:-)
2011. júl. 27. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Kiállítás, egyedül, szerintem ehhez még kicsi.

Ne mondj el neki mindent százszor, hanem max háromszor, és a második alkalomnál figyelmeztesd rá, hogy ha még egyszer rá kell szólnod, mi lesz a következménye. Ha pl nem áll meg, vedd fel az öledbe, vagy tedd be a babakocsiba. Boltból vidd ki, stb A boltban egyébként az enyém is paradicsomban érzi magát, ilyenkor a kezébe adok egy csomag tésztát és ő azt hozza vagy más "feladatot" kap, amíg én gyors összeszedem ami kell, ha lehet inkább olyan helyre megyünk, ahol van kocsi amibe beülhet.

2011. júl. 27. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam 20 hónapos.

Én ilyenkor magam felé fordítom, leguggolok hozzá, hogy egy szemkontaktust tudjak teremteni vele, megfogom a két kezét az alkarjánál és határozottan, de röviden, egyszerű szavakkal elmondom neki, hogy ezt nem szabad, mert veszélyes. Ennyi.

Mi így tanultuk anno, nagyon klassz pszichológia tanárnőnk volt, és nekünk ez nagyon bejön. Persze nem elsőre és nem huszadjára, de azért ötvenedjére már megérti. Most nálunk a sláger "a simogatásból hirtelen odacsapok", főleg a mamáknak, mert ők ezt nem veszik annyira szigorúan. A héten, mikor ez történt, elég volt ránézni és kimondani a nevét. Egyből bánatos kiskutya képet vágott, hangosan cuppogott nekem, megsimogatta a mamit, majd odakullogott hozzám, és átölelte a lában, miközben mondogatta, hogy aú-aú. Majd megzabáltam!

Szóval kitartás és türelem! Majd meglátod, idővel a szép szónak is lesz foganatja. Aztán meg néha valóban olyan, mintha rájuk jönne az öt perc!

2011. júl. 27. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!