Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdtétek a "csőrös...

Mikor kezdtétek a "csőrös pohárból" való itatást? Korán kezdtem? Rossz eszközzel?

Figyelt kérdés
Kisfiam 10 hónapos múlt, szeretném leszoktatni a cumisüveges ivásról, de nem megy. Hiába próbálom az Aventes pohárral, nehezen megy neki. Tudtok adni valamilyen tanácsot, hogy próbálkozzak, vagy milyen pohárral? Válaszokat előre is köszönöm!
2009. máj. 4. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát, az enyém 1 éves, és szépen iszik pohárból, ha én itatom. Aztán persze kiveszi a kezemből és magára borítja.

De a csőrös pohárral egyáltalán nem áll szóba, pedig 3 különböző fajtát is kipróbáltam. Totál pénzkidobás volt az egész.

A védőnőm egyébként nekem előre megmondta, hogy ne is vegyek csőrös poharat, mert megtanul abból inni, aztán megint meg kell tanítani sima pohárból inni. Dupla macera.

Hallgatnom kellett volna rá.

2009. máj. 4. 10:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát az elsőnek abban tényleg igaza van, hogy ha megtanul csőrösből inni, akkor még nehezebb lesz rendes pohárra szoktatni. Az enyém 2 éves és 10 hós kora óta iszik csőrösből, azóta száműztük a cumisüveget. Rendes pohár az tényleg nem megy neki, de nem is nagyon gyakoroljuk (pedig kéne). Sokat autózunk, meg sétálunk, játszóterezünk és így sokkal egyszerűbb a csőrös. Amúgy nekünk úgy ment az átszoktatás cumisüvegről, hogy először vettem a DM-ben "tanuló cumit", amit cumisüvegre lehet tenni, de hasonlít a csőrhöz, aztán vettünk szilikonos csőrőspoharat és utána a műanyag, kemény csőröst. Mindegyik DM-es. Így nem került egy vagyonba. Így szépen fokozatosan átszokott,
2009. máj. 4. 10:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Az enyem utalta a csoros poharat, nem is tud belole inni. NAlunk ugy volt, hogy latta, hogy en iszom az uvegpoharambol gyumolcslet, ami ugye szines folyadek. Nagyon tetszett neki es megkinaltam egy picivel, aztan ez tobbszor ismetlodott. Abbol a nagy uvegpoharbol tanult meg inni, utana mar a sajat kis muanyag poharabol is elfogadta. A masik, amit nagyon szeretett: a 0.5 literes asvanyvizes flakonbol ivas, mert abban is latja a vizet, es megtanult belole inni eleg gyorsan. Szoval szerintem ne eroltesd a csoros poharat, probald sima poharbol.
2009. máj. 4. 10:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia,az én fiam 6hónapos,és szépen iszik szilikonos tetejű csőrösből-mondjuk ő a cumisüveget nem ismeri-és remélem nem is fogja-

Figyelj,ha ennyire nem akar belőle inni,próbáld inkább a sima pohárból való itatásra szoktatni.

Mondjuk a fiam pohara olyan ,hogy van 2oldalán "fogantyú"-így ő maga is könnyen meg tudja fogni

2009. máj. 4. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!