Honnan tudom, hogy érett a szobatisztaságra?
30 hónapos a kisfiam, nem hajlandó bilibe pisilni/kakilni, se wc-be, se fát lepisilni stb. Egyébként értelmes, jól kommunikál, elvonul kakilini és láthatóan nyom, de ha szólok, nem ül rá a bilire. Keményen dackorszak van nála, csak azért se csinálja, amit kérünk, de ez már így van 8 hónapja, mióta a tesója megszületett, szóval ha a tiltakozás végét kell megvárnom, az még biztos eltart egy darabig, de persze erőszakosan se akarom. Kertes házban voltunk pár napig, akkor levettem róla a pelust, de sose szólt, hogy pisilni kell, csak utólag, a kakijába meg bele is taposott.
Vannak, akik azt mondják, kezdjük el nyáron, mert így is, úgy is minimum 1 hónapig tart, amíg megtanulja, és ez télen kellemetlenebb a hideg és a sok ruha miatt, mások szerint ha megvárjuk a megfelelő érettséget, napok alatt szobatiszta lesz.
Meddig várjak? Januárban lesz 3 éves, menne óvodába, ha addigra szobatiszta lenne...
Akkor érett,ha ő tudja tartani,érzi és megy a bilibe/wc-be,vagy legalábbis szól.
Az én fiam 27 hónapos,és hihetetlen,de egyik napról a másikra szólt,hogy neki nem kell pelus.Levettem,és 1 hétre rá már nappal szobatiszta lett,még a délutáni alváshoz sem kell pelenka.Állítólag én is így csináltam,nekem annyira furcsa volt,amikor anyu mesélte.És lám... Ha érett rá,azt észre fogod venni szerintem.Addig is azért próbálkozhatsz a bilivel,most nyáron nyugodtan vedd le a pelenkát.
Szia!
Ez olyan mintha én írtam volna:)
Az én fiam is január 23-án lesz 3, a lányom 8 hónapos:)
És Marci pont úgy viselkedik, mint a Te fiad!:)
Segíteni nem tudtam, de legalább tudd, hogy nem vagy egyedül!
Én most egy darabig leszálltam a témáról, aug 5-én utazunk anyukámhoz vidékre, reménykedem benne hogy ott sikerül majd. Az első próbálkozásunk is ott volt, akkor nagyon édesen belepisilt a homokozójába és közölte velem, hogy
-Anya odapisiltem, de elgereblyéztem (váááá:)
Az én fiam január 12 -én lesz három éves és 8 hónapos a tesó.
mi is úgy indultunk ahogy ti..
Egy nap levettem róla a pelust 4-5 tócsát csinált a nappaliba majd másnap már láttam rajta hogy pisilnie kel és ráült a bilire. Nekünk sokat segített az Elmó-s mese Ezt junius 18-án néztük meg és azóta 1-szer volt balesete.
Szóval szobatiszta lett.
Itt le tudod tölteni:
Sok sikert!!! Ja és nálunk fagyit kap aki a bilibe/WC-be pisil/kakil.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2. vagyok
A kicsi nálunk is nov.10:):):)
Kitartást nekünk a pelusleszoktatáshoz!
Az Elmos mese nekünk is futott pár kört, de Marcit nem hatotta meg:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!