Meddig bírta gyereked kaja nélkül?
Én se ettem volna a helyében. Csodálom, hogy nem vágta földhöz a tányért.
Egy 2,5 éves pont a dackorszakban van, a kényszerítéssel pont az ellenkezőjét éred el, mint amit szeretnél.
Etetve se fogadja el a rendes kaját? Csak mert úgy nem lehet tőle koszos a keze. Amúgy én is szakemberhez vinném, kérdezd meg a háziorvost, hogy hova. Az én lányom is állati válogatós, de ez azért mégiscsak extrém. Lehet, hogy valami szervi oka van.
Elképzelhető,h attól van benne az idegenkedés a koszosságtól,mert túl sokszor szólsz rá,h ne kend össze magad,vigyázz piszkos leszel,és hasonlókat.(Talán neked fel sem tűnik.)
Ha nem fogyott,akkor nem olyan vészes ez a súly,persze függ a magasságától is.Minden esetre a gyerekorvossal beszélj róla.Az én lányaim egy időben fényevők voltak,nem hittem el,h ennyire minimális mennyiségű ételen lehet élni.:)Azóta "megjavultak",és már normális adagokat esznek.Akkor a gyerekorvos azt mondta,ha jó kedvűek,mozgékonyak,nm betegesek,akkor nincs semmi baj,nem kell étvágyjavító,semmi bajuk.
Ne erőltesd a kaját,mert egy életre megutáltatod vele az evést.Legyen rendszer,reggeli,tízórai,ebéd,uzsonna,vacsora:leül a család-vagy aki otthon van-,együtt esztek,elé is odarakod.Nehéz néha elhinni,de tényleg nem hal éhen egy gyerek ha van mit ennie.
Ne legyen elsődleges téma az evése,csinálj úgy,mintha nem is érdekelne.Elé teszed,ha befejeztétek az evést elveszed előle,ne prédikálj,ne erőltesd,ne azt tanulja meg,h ezzel manipulálhat.Nekem kicsit olyannak tűnik,mint amikor a gyerek azért csinál vmi rosszat,h a szüli figyeljenek rá.
Esetleg segítsen a főzésben,az enyémek borzasztóan büszkék rá ha olyasmit eszünk amibe besegítettek,még ha csak annyi is volt,h egyszer megkeverték.:)
A kérdésedre válaszolva az én 2 éves lányom ellenne szinte egész nap kaja nélkül, mert volt hogy délután 5 órakor kért enni, előtte semmi nem kellett neki. Ez alapján ő is klinikai eset. A következő ételeket eszi meg: bolognai tészta, üres kenyér, puding. De ezekből is minimális mennyiséget, a tésztából 3-4 kanállal, de ha magától eszik akkor csak nyalogatja a kanalat. Van még amiket kostolgat, elkéri tőlünk, de megrágja és köpi is ki. Kérdődzik. Akármennyire is elkeserítő, én már megtanultam hogy nem szabad erőltetni, még akkor sem ha már az idegeimmel játszik. Van hogy már ütni tudnék, de ilyenkor inkább kimegyek és elszívok egy cigit (amúgy nem dohányzok, de ilyenkor muszáj), visszajövök és fél óra múlva lenyugodva megkérdezem még egyszer hogy kér-e enni. Ha sírni hagyod az etetőszékben azzal csak magadat idegesíted fel még jobban, mert nem elég a nemevés de még a hisztije is tovább idegesít. Ismerem ezt én is. Ezért hagyom ott ilyenkor.
Úgy látom nálatok már valószínű nyomott hagyott benne az erőltetés, mert ha meglátja az ételt hányingere lesz, ami tényleg nem normális.
Mindenképp doki.Az egyik ismerősöm,pont most mesélte,hogy neki is a gyerekével ugyan ez volt.Ő 2 évesen 9 kiló volt.Elvitték dokihoz,és kiderült,hogy nagy a baj.Nem akarlak meg ijeszteni de van ilyen is.
Mindenképp doki,amilyen gyorsan csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!