Elmennél külföldre dolgozni a gyereked nélkül?
"Én biztos vinném magammal anyukámat (mondjuk ő már nyugdíjas"
Ja, mert az külföldön úgy megy, hogy magát, még egy felnőttet meg a gyerekét el tudja tartani rögtön.
Nos, lehet azt hiszed/hiszitek, hogy külföldön majd aranyéletetek lesz. De ez téves elképzelés!!!
Először is, ha csak úgy kimész a nagy "semmibe", akkor hamarosan húzol is haza. Amennyiben komolyan akarsz kinn dolgozni, szükséged lesz kinn egy ismerősre, családtagra, mert tök egyedül leszel kinn, azzal csak magadnak nehezíted az életet. A másik dolog. Ha idehaza nem tudsz boldogulni, akkor külföldön sem tudsz. Nem akarlak én semmiről sem lebeszélni, de te is egy vagy a sok közül, aki siránkozik (ezúttal lehet okkal), hogy idehaza milyenek a körülmények. Próbáld meg először itthon. Ha nincsen egyetemi diplomád, és jó ismerősöd, akkor se itthon, dem külföldön nem fogsz tudni boldogulni.
Ami a gyereket illeti, ha csak 1-2 hónapra mész ki, és egyedül, akkor inkább hagyd itthon, mert külföldön nem lenne kire hagyni. Ha viszont huzamosabb időre mész ki, akkor természetes, hogy magaddal kell vinned.
Itthon nézz utána, hogy milyen támogatások kínálkoznak a számodra. Minden egyes forint jól jöhet. A szüleid is szerintem támogatni fognak. Ne szégyeld ezt! Manapság már csak az tud boldogulni, aki képes csapatban dolgozni.
Megpróbálnám,a gyerek maradhatna az apukával,vagy a mamáékkal.4 évesen már nem kell neki mindenképpen az anyuka mellett lenni. Csak ma hiszi ezt sok anyuka. Fontosabb,hogy a megélhetésetek meglegyen,mint az,hogy állandóan mellette legyél,de az alapvető dolgokat sem tudod neki megadni.
Először tájékozódj,azután menj. Nem kell hozzá ismerős,barát,egyedül is elboldogulhatsz. A kapcsolatot ma már telefonon,neten lehet tartani az itthoniakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!