Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig bírta gyereked kaja...

Meddig bírta gyereked kaja nélkül?

Figyelt kérdés
A 2.5 évesem több mint egy órán át üvöltött az etetőszékben mert mondtam neki, hogy addig ott marad amíg nem ebédel. Inkább üvöltött több mint egy órán át, de nem nyúlt hozzá. Vacsoránál is eljátszotta ugyanezt. A tiétek meddig bírta míg "betört"????
2011. júl. 13. 12:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy 2.5 évest nem tudsz ezzel betörni, nem állat. Felesleges erőltetni, ha éhes szólni fog, vagy kimegy enni. Ebben a melegben alapból kevesebbet esznek, inkább iztasd mint tömd.
2011. júl. 13. 12:48
 2/17 anonim ***** válasza:
*itasd
2011. júl. 13. 12:49
 3/17 anonim ***** válasza:
És uzsonnára evett a kicsid valamit, vagy legalább ivott ebben az időszakban?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Rossz módszer, ne csináld. Kínáld meg többször kedvesen(!!!), ha nem eszik, nem eszik. Te egyél mellette, de ne vele törődj állandóan. Ha eszeget pár falatot eszik, ha nem , akkor vedd ki az etetőből, mehettek a dolgotokra. Mi értelme órákon át üvölteni? Nem támadás akar lenni, de nem fog betörni, csak elveszted a bizalmát.
 5/17 anonim ***** válasza:

Amíg erőszakoskodsz vele, addig nem fog enni, plusz szépen eléred, h megutálja az evést.

Ha nem eszik ebédet, nem eszik. Következő kajánál már biztos lesz annyira éhes, h egyen, ha akkor is üvölt, akkor sem eszik, majd legközelebb. Vagy kínáld olyannal, amit szeret, de ne erőltesd, mert még jobban ellenáll.

Vond be az ételkészítésbe, úgy hátha nagyobb étvággyal fogyaszt.

Vizet adj neki, h la. kiszáradás ne fenyegesse.

2011. júl. 13. 12:52
 6/17 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók! Szerintem a gyerek klinikai eset. Ezt mondom úgy, hogy azt hiszitek szemét egy anya vagyok, de már nem tudok mit kitalálni. A gyerek 3 féle ételt esik, semmi mást: üres tésztát, üres kenyeret és borsót. Ezekből is az adagja: 3 db/étkezés. Szerintetek ez normális? Gondolhatjátok, hogy nem úgy kezdtem amit most leírtam. Hosszú ideje megy az együttevés, de sosem nyúl az ételekhez, az együtt főzés, látja a kistestvért is enni (aki jóízűen eszik), ő viszont nem használ evőeszközt és semmi máshoz nem nyúl mint a fenti három kaja. Természetesen mi is csináltuk sokáig az általatok leírtakat, de nem bővült a repertoár, semmilyen ételez nem nyúl, még csak meg sem kóstolja. Ahogy közelítek felé, hogy legalább kóstolja meg, csak üvölt hogy hányni fog, hagyjam békén vele. Sz@rjam le, hogy a gyerek 3 félét eszik és csak fogy a súlyából?! (Amúgy 2.5 évesen 11 kiló)
2011. júl. 13. 13:00
 7/17 DanaS ***** válasza:
Nálunk hasonló volt a helyzet, bár nem üvöltött vagy sírt a másik kaja láttán, viszont kb 3 féle ételt volt hajlandó megenni. A bölcsiben szintén sztrájkolt az elején, aztán szép lassan egy-egy másik kaját is megevett. Gondolom a közösség is jót tett neki, meg aztán ott nem tudott hatni anya idegrendszerére ;) Nem mondom, hogy most sokat és változatosan eszik, de legalább több félét szeret már. A másik gyerkőc sem hajlandó megenni kb 3-4 félét viszont üvegesből szinte mindent. Talán próbáld azzal, bár 2,5 évesen lehet hogy hülyén néz ki, de tudom hogy az anyának már mindegy hogy mit csak egyen :) Kitartás! Esetleg doki? Védőnő? Ha veszít a súlyából akkor mindenképp vidd el. Lehet elküldik gasztrora. A súlyvesztés nem játék :-/
2011. júl. 13. 13:07
 8/17 A kérdező kommentje:
utolsónak: az a baj, hogy semmihez nem nyúl amitől szmötyis lehet a keze. Tehát csak olyat eszik ami száraz, így eleve kilőve főzelék, leves, bármilyen szósz, vagy üveges kaja. Nem tudom, hogy ez valami fóbia nála?! Ráadásul bölcsibe megy szeptembertől, ott meg csak főzelék van minden nap.
2011. júl. 13. 13:10
 9/17 anonim ***** válasza:
A húgom is ilyen. Lassan 5 éves de még néha mindig az anyja eteti mert hisztizik... Ismerek egy másik kislányt aki egész pici korától csak vajas kenyeret és sajtos tésztát hajlandó enni, azon kívül gyakorlatilag nem eszik mást. Most 12 éves, és még mindig ilyen, kb. úgy néz ki mint egy 6 éves. Nem tudom mikor múlik el, az én környezetemben ez a példa.
2011. júl. 13. 13:37
 10/17 anonim ***** válasza:
Orvos?Mindenképp beszélj orvossal!A fiam is sokszor kiakaszt, megértelek hogy ideges vagy.De ha fogy, akkor mindenképp doki!Nem lehet hogy a kistesó miatt "sztájkol"?Nem féltékeny rá?Lehet hülyeséget írtam, csak ez jutott eszembe.
2011. júl. 13. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!