Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj az, hogy még egy...

Miért baj az, hogy még egy 2,5-3 évest altatni kell/ bent kell vele lenni? Sok ilyen választ olvasni, hogy már kéne neki stb.

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves lesz aug.-ban. 25 hónapos korában választottam el a cicitől. 1,5 éves koráig beájult a cicin. Utána nem, így próbálkoztam, hogy ha kijövök akkor mi lesz. Kb. 1 hónap múlva sikerült az, hogy szopizott puszi és kijöttem. Jött a bölcsi 2 évesen, onnantól kezdve megint nem alszik el egyedül. 28 hónapos és bent kell vele lennem, simiznem a hátát, vagy énekelni neki. Persze nekem is kényelmesebb lenne, ha elaludna magától és nem kellene 30-40 percet is erre "pocsékolni", de engem nem zavar. Imádom amikor átkarol és úgy alszik el.Most is próbálkozok kijönni, de nem enged. Ismerősöm kislánya már 8 éves, és még ő is úgy alszik el, hogy fogja az anyukája kezét. Ja, és aludt már nem is egyszer 1 hétig anyukáméknál, tehát nincs hozzám nőve. Ott is altatni kell a mamának.
2011. júl. 6. 22:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a 0706 23.14 is tetszik, egyébként én is bírok óvodai gyakorlattal, nem véletlen hangsúlyoztam a mesét, 2-3 éves kortól különösen. Amely tényezőkről írtam az előbb, arra vonatkozik, hogy a kérdező szerint számos más kérdésnél felvetődik, hogy lehet VALAMI HASONLÓBÓL probléma, és evvel egészítettem ki a meglátásokat az előbb, melyek ÚJABB SZEMPONTokat fednek le, javaslom végiggondolásra előző beírásomat (is). Előre is köszönöm.
2011. júl. 7. 13:53
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked nem gond, akkor szerintem tök mindegy, mit mondanak.

Vannak, akik szerint a gyerekeket kockára kell nevelni, egy gyerek egyedül aludjon el, ne válogasson az ételben, minden körülmények között fogadjon szót, köszönjön hangosan és érthetően, egyedül öltözzön, adjon szépen puszit Manci néninek... Ez egy nagyon rossz felfogás, én nem akarom kockásítani a gyerekemet, nem laktanyában lakunk és nem vagyunk fegyencek sem. Nekünk így jó, mi így csináljuk, én is mellette vagyok, míg el nem alszik, akinek ez nem tetszik, annak jogában áll hallgatni.

2011. júl. 7. 14:24
 13/13 anonim ***** válasza:

0707 13:45 vagyok.

Az előző beíró felvetett egy másik témát, nos, pont ez az , amiről már regéltem máshol is, szóval nagyon örülök, hogy megjegyezte ezt is: ha egy gyermeknek azt mondják: "köszönj a néninek/bácsinak" annak legfeljebb felszíni eredménye lehet!

A valódi megoldás: A PÉLDAMUTATÁS. Megyek gyerekkel, összefutok Géza bácsival (fiktív név a Géza most):

- Szia, Géza bácsi!

Gyerek esetleg felfigyel, mondom is neki: tudod , Géza bácsi jó ismerősöm, örülök neki.

Ha tehát beavatom a gyereket ilyen módon, AHELYETT, hogy utasítgatnám ("köszönnnyéééé légyszíves"), akkor látja a példámat, és ezért fog egy idő után ő is köszönni -HISZEN EGY KISGYERMEK UTÁNZÁSSAL TANUL ALAPVETŐEN-, és előbb-utóbb nem csak Géza bácsinak, ráadásul saját magától, mert nem vártam el, de látja a példámat.

Megjegyzem, amikor (automatizmusból) mondja egy szülő a gyerekének, hogy köszönjön nekem, akkor kedvesen meg szoktam jegyezni: hagyjad csak, köszön, ha jól esik neki, ők még spontának és ez így van jól (de egyébként szocializálódik idővel, jó példát látva).

2011. júl. 7. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!