Van bárkinek tapasztalata német nemzetiségi óvodával kapcsolatban?
Figyelt kérdés
az érdekelne, mennyit németeznek ott a gyerekek? pl. a XIV. bolgárkertész utcába járt e valakinek csemetéje?2011. júl. 4. 18:02
1/4 anonim válasza:
Szia,hát mi a XXIII. kerületben jártunk német nemzetiségi óvodába,az általad említett óvodát nem ismerem.Nálunk német mondókákat,dalokat tanultak,minden ünnepségre megtanították nekik a német ünnepi szokásokat,volt Márton napi lámpás felvonulás,erre az alkalomra német történetet és dalokat tanultak.Nálunk a napközbeni beszélgetés magyarul ment,nem németül.A lányom azóta német nemzetiségi általánosba jár,most végezte az elsőt,na az már valami,nagyon erős suli.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszod! A megtanult mondókákat értik is a gyerekek, ill. megértetik velük vagy csak bemagoltatják őket? A német általánosban németül folyik a napi kommunikáció? bocsánat a sok kérdésért...
2011. júl. 4. 23:29
3/4 anonim válasza:
Szia,bocs,hogy most válaszolok,de most jöttünk meg a nyaralásból.A német oviban a mondókák közben mutogatják is,amit éppen énekelnek,tehát némiképp értik a mondókákat.Az iskola pedig azt jelenti,hogy 50 %-ban németül beszélnek (ettől nemzetiségi hivatalosan),vagyis természetesen a matematika,magyar magyarul megy,minden nap van egy német óra,a környezet oktatás németül és magyarul is megy,ugyanez az ének is (van egy magyar és egy német ének könyvük is) és a kézségtárgyak magyar és német nyelven mennek,tehát elmondják,hogy vegyétek elő a zsírkrétákat magyarul,majd németül is és ez tesire,tecnikára is igaz.Így képzeld el.Az általános első osztályában,már nagyon komolyan tanulják a németet,sima egyszerű mondatokban beszélnek,használják a tárgyesetet és a részes esetet is,de anyanyelvi szinten tanítanak,pici nyelvtan magyarázással.nagyon szuperul megy az oktatás,legalább is nálunk.Egy biztos,hogy jól meg kell nézni,hogy a gyermek alkalmas-e az iszonyú tempót bírni és hogy te mellette tudsz-e lenni 100 %-ban.Nekem szerencsém van,mert a picit úgy terveztük,hogy itthon lehessek akkor mikor a nagy suliba megy,így maximálisan tudom őt segíteni.Élvezi az iskolát és siker élménye van,szerintem ez nagyon fontos első osztályban,mert meghatározza az iskolához való hozzáállását és kihat az egész életére.
4/4 A kérdező kommentje:
óvodát kérdeztem, de köszönöm szépen a válaszod! Hamarosan az iskola is aktuális lesz..! :)
2013. febr. 6. 13:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!