Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van bárkinek tapasztalata...

Van bárkinek tapasztalata német nemzetiségi óvodával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
az érdekelne, mennyit németeznek ott a gyerekek? pl. a XIV. bolgárkertész utcába járt e valakinek csemetéje?
2011. júl. 4. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia,hát mi a XXIII. kerületben jártunk német nemzetiségi óvodába,az általad említett óvodát nem ismerem.Nálunk német mondókákat,dalokat tanultak,minden ünnepségre megtanították nekik a német ünnepi szokásokat,volt Márton napi lámpás felvonulás,erre az alkalomra német történetet és dalokat tanultak.Nálunk a napközbeni beszélgetés magyarul ment,nem németül.A lányom azóta német nemzetiségi általánosba jár,most végezte az elsőt,na az már valami,nagyon erős suli.
2011. júl. 4. 20:03
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszod! A megtanult mondókákat értik is a gyerekek, ill. megértetik velük vagy csak bemagoltatják őket? A német általánosban németül folyik a napi kommunikáció? bocsánat a sok kérdésért...
2011. júl. 4. 23:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia,bocs,hogy most válaszolok,de most jöttünk meg a nyaralásból.A német oviban a mondókák közben mutogatják is,amit éppen énekelnek,tehát némiképp értik a mondókákat.Az iskola pedig azt jelenti,hogy 50 %-ban németül beszélnek (ettől nemzetiségi hivatalosan),vagyis természetesen a matematika,magyar magyarul megy,minden nap van egy német óra,a környezet oktatás németül és magyarul is megy,ugyanez az ének is (van egy magyar és egy német ének könyvük is) és a kézségtárgyak magyar és német nyelven mennek,tehát elmondják,hogy vegyétek elő a zsírkrétákat magyarul,majd németül is és ez tesire,tecnikára is igaz.Így képzeld el.Az általános első osztályában,már nagyon komolyan tanulják a németet,sima egyszerű mondatokban beszélnek,használják a tárgyesetet és a részes esetet is,de anyanyelvi szinten tanítanak,pici nyelvtan magyarázással.nagyon szuperul megy az oktatás,legalább is nálunk.Egy biztos,hogy jól meg kell nézni,hogy a gyermek alkalmas-e az iszonyú tempót bírni és hogy te mellette tudsz-e lenni 100 %-ban.Nekem szerencsém van,mert a picit úgy terveztük,hogy itthon lehessek akkor mikor a nagy suliba megy,így maximálisan tudom őt segíteni.Élvezi az iskolát és siker élménye van,szerintem ez nagyon fontos első osztályban,mert meghatározza az iskolához való hozzáállását és kihat az egész életére.
2011. júl. 10. 16:28
 4/4 A kérdező kommentje:
óvodát kérdeztem, de köszönöm szépen a válaszod! Hamarosan az iskola is aktuális lesz..! :)
2013. febr. 6. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!