Kezdőoldal » Utazás » Európa » Au-pair szeretnék lenni német...

Au-pair szeretnék lenni német nyelvterületen. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Esetleg járt kinn és tud ajánlani családot? (1 évre) 18L

Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 19:38
 1/5 anonim válasza:
100%
Én voltam. Nekem nem jött be... Németet jól megtanultam, de nagyon fontos hogy milyen családhoz mész. Én utáltam őket (vagyis ink. az anyát) Jól gondold meg!!!!!
2010. ápr. 13. 19:41
 2/5 anonim válasza:
100%
én is voltam, hasonló tapasztalatokkal, mint az előző hozzászóló. nyelvtudásban sokat jelentett, de a családdal nagyon rossz volt. én mondjuk az anyával szimpatizáltam, sőt, ha ő nem lett volna otthagyom az egészet. a gyerekek elkényeztetett idióták voltak, az apa meg egy üvöltözős barom. de ha jó családot sikerül találnod, akkor nagy élmény lehet, mert ezt leszámítva én szerettem a nyelviskolát, az ottani barátaimat, kirándulásokat más városba stb.
2010. ápr. 13. 19:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
az emberek sokszor azt hiszik, hogy az au-pairség a legkönnyebb dolog a világon. De ez messze nem így van. rettentő nagy felelősség és rettentő nagy alkalmazkodás kell hozzá. én egyszer voltam fél évig (igaz angliában) de annyi elég is volt. Sőt még szerencsésnek is mondtahtom magam, mert a család viszonylag rendes volt, a gyerekek sem voltak vészesek. De így is sok erő kellett, hogy végigcsináljam. Az ajánlom, hogy a családot nagyon nézd meg. És ha mondjuk már a telefonbeszélgetésnél sem túl szimpatikusak akkor keress másikat.lehet hogy célszerűbb lenne egy megbízható ügynökség segítségével kimenni akik valamilyen módon szűrik a családokat.
2010. ápr. 13. 20:19
 4/5 anonim válasza:
Nekem ugyanaz a tapasztalatom, mint az első két hozzászólónak, nagyon nem jött be a dolog, viszont a nyelvet jól megtanultam, ennyi hasznom volt!
2010. ápr. 15. 17:21
 5/5 anonim válasza:

Először is azt, hogy inkább Ausztriát próbáld meg. A nyelv szintén német, van ß is, esetleg néhány tájszót kell csak megtanulnod. (pl. a németben Pfannkuchen, az osztrák németben Palatschinke a palacsinta).

A kereset Ausztriában min. 366 euró/hó, a nyelvtanfolyam árának felét a család állja és csak heti 20 órára kötelezhetnek.

Ezzel szemben Németországban csak min. 260 euró/hó, mindent magadnak fizetsz és 30 órára kötelezhetnek.

Ha mégis Németország mellett döntesz, elsősorban a nagyvárosokat ajánlom, vidéken megöl az unalom (hacsak nem az köti le a figyelmedet, hogy a zergék hogyan kergetik egymást naphosszat), minél kevesebb gyerekkel és lehetőleg minél több szolgáltatással. (Ugyanúgy 260 eurót fogsz kapni, ha te mindent csinálsz a háztartásban és akkor is ha csak ténylegesen a gyerekek felügyelete a feladatod.)

Helyről én is tudok, de rövidesen kezdeni kellene ott. Ha érdekel, privát e-mail.

2010. ápr. 27. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!