Ha egy kisgyerek lenyel egy nagyobb darab valamit akkor azt kikakálja vagy lehet tőle nagyobb baj is?
Nagyon örülök, hogy megoldódott, és okultál belőle. Tudom, bárkivel előfordulhat, hogy akár közvetlenül mellette tartózkodó kisgyermek eltüntet egy apróbb tárgyat, mégis hasznos, hogy az eddiginél is fokozottabb óvatosságra motiválja az ilyen eset a felnőttet.
Amiatt, hogy a jövőbeni hasonló esetekre még sokrétűbben fel tudj készülni, engedj meg egy újabb alternatívát, ami sajnos meg tud történni, bár e verzió csak kislányok esetében. Nagyon komolyan mondom, ha adott esetben nem arról van szó, hogy eldobja az apró tárgyat, nem csak az történhet, hogy lenyelte, de a kisgyermek is szokott időnként játszani a saját nemi szervével, amit persze engedni kell neki, mert a pszichoszexuális fejlődés alapvető része, ugyanakkor fel kell készülni az olyan jellegű balesetveszélyek elkerülésére, illetve utólagos megoldására, hogy esetleg behelyez valamit a saját hüvelyébe! Mivel az ilyen életterületet számos prűd felnőtt tabuként kezeli, esetleg a gyermeke egészségébe kerülhet, ha nem vetődik fel benne ilyen eset is, amikor keresi az eltűnt tárgyat... (Egy orvos vélhetőleg rögtön erre gondol, ha a gyomorröntgen nem mutat ki semmit.) Sajnos olykor megtörténnek ilyen esetek, de természetesen nem szabad megróni, se megbüntetni érte a gyermeket, ezt talán mondanom se kell, hanem elmagyarázni neki ilyen esetben, hogy "a puniba nem szabad rakni semmit, mert bibis lehet, de a kezeddel meg szabad fogni a nunidat" - utóbbit is hozzá kell tenni, mert ha félreérti és azt hiszi, tilos az önkielégítés, az komoly károkat okozhat a pszichoszexuális fejlődésében, és épp ezért különösebb ügyet se szabad csinálni abból A GYERMEK ELŐTT, ha netán ott landolt egy tárgy. Bár az, hogy lenyelnek tárgyakat, gyakoribb eset és talán veszélyesebb is.
Gondolom nem jelent problémát számodra , kedves kérdező, hogy újabb rátekintést adtam a hasonló jövőbeni esetek végiggondolására, hiszen inkább nézzen szembe a helyzetekkel az ember, mintsem homokba dugja a fejét.
Még egyszer: nagyon örülök, hogy megoldódott a jelen eset, én magam is "tiszta para" lettem volna a helyedben, megértelek... tök jó, hogy túl vagy az eseten, és hogy szerencsés a végkimenetel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!