Másnál is össze van firkálva a lakás?
:-) Hát igen, ha írószerszám nincs kéznél, akkor bármit odakenhetnek. Nekem olyan a lányom hogy már 1 évesen röhögött a markába és bármit megtesz amiről tudja hogy nem szabad. Úgyhogy nagyon észnél kell lenni és elfogadni hogy ha nem megy, akkor nem fog menni, hiába a legerősebb szigor. Egyenlőre még kicsi és nem rajzol, de ha fog, akkor nem szándékozom elől hagyni a cerkákat, filctollat pedig majd akkor kap, ha iskolás lesz. Egyébként azért csinálják, mert látják hogy hatást váltanak ki vele :-) sajnos ilyenek a picik, annál jobban csinálják. A következetes tiltás hasznos, ha újból csinálja, akkor el kell venni tőle. Megmagyarázni hogy ez anyának nem esik jól, és nem szabad csinálni. Amúgy meg a többedik alkalommal halál nyugodtan a kezébe adni a szivacsot, hogy akkor most mókuska segítesz lemosni. Egy 3 éves már képes erre. Soha többet nem fog oda rajzolni... (a húgomnál legalábbis bevált, többet nem tette, de olvastam amúgy is hogy ez hatásos). Aztán majd meglátom az én ördögfiókámnál beválik-e! :-)
Másnál láttam olyan megoldást, hogy a szabad falfelületre óriási papírt erősítettek fel, és az volt a rajz helye, ahová lehetett alkotni. Tele is volt mancsnyomokkal, ceruzával, festéssel, stb. és a gyerekek büszkék voltak a művükre. Persze ahhoz is hozzá kell szoktatni őket hogy akkor csak oda és ne máshova. Ha ezt is megszegik, akkor direkt csinálják és a tiltás már nem használ... sajnos akkor ez azt jelenti hogy túl sok házimunkát végzünk és keveset játszunk velük :-) így csikarják ki a figyelmet. Kitartás! A festés meg tényleg ráér pár év múlva, ezt hamar kinövik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!