Másnál is össze van firkálva a lakás?
Hála égnek nálunk sincsenek rajzok a falon.Mondjuk nem is tudna mikor oda rajzolni, ugyanis nálunk csak az asztalnál lehet rajzolni szülői felügyelet mellett.Nem szeretném ha ceruzával a kezében szaladgálna a lakásba, mert félnék hogy ha elesik kiszúrja a szemét.Mondjuk nálunk már van kistesó is és azt se szeretném,ha az ő szemét szúrná ki véletlen.
Vezessétek be ti is hogy csak az asztalnál ülve lehet nála ceruza, ha felkel le kell raknia.Csak tipp.
Nálunk kisebb korában volt. Most két éves volt. De már elég régen ügyesen csak a papírra rajzol. Mindig kihangsúlyoztam neki hogy csak papírra szabad, mert különben elveszem. Aztán volt hogy kiszaladt mellé, vagy a fotel támlájára (fából van), de lemostam és elmagyaráztam neki hogy milyen nehéz lemosni.
Egyszer az unokatesó nálunk volt, idősebb nála és filctollal rajzoltak. Na hát akkor nem a falra, hanem egymás arcára. Na hát felment bennem a pupma. Meg hát hogy hogyan mossam én le a filctollat. Aztán végül is sikerült valamennyire lemosni, utána meg nem mentünk sehova és lekopott. De bemérgesedtem és elraktam a filctollat a szekrény tetejére. Ordított egy kicsit a gyerekem, de aztán megbékélt. Aztán több idő eltelt és újra elkérte rajzolni. Odaadtam neki, de megint hasonló lett a vége, bár akkor már egyedül, önmagát rajzolta össze. Na lemostam és mondtam neki hogy kész vége elrakom.
Azóta nem kéri.
Úgyhogy légy határozott és magyarázd el hogy miért nem lehet rajzolni a falra stb re. Ha nem megy, vedd el és mondd neki hogy akkor visszakapja ha csak a papírra rajzol. Ha megint megszegi megint elveszed. Persze magyarázd el neki miért tetted. Ja és az is jó hogy csak az asztalnál engedd, a szeme miatt is, meg megszokja a rajzolás módját. Hiszen majd a bölcsibe, oviba sem lehet összevissza rajzolgatni, csak asztalnál.
Sok sikert! Majd írd le mire jutottatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!