Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is össze van firkálva...

Másnál is össze van firkálva a lakás?

Figyelt kérdés
a gyermekem nem kímél semmit, hiába mondom, karikák díszitik a falat és már nem csak a gyerekszobában hanem a nappaliban étkezőben is.
2009. márc. 27. 14:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%
Nalunk nincs. Nem engedem meg neki, soha! Te se engedd meg neki!
2009. márc. 27. 14:28
 2/16 anonim ***** válasza:
66%
könnyű mondani, h ne engedje neki. megtalálja a gyerek a módját. kezdődött nálunk piros ceruzával, majd kék zsirkrétával, piros alkoholos filccel. miután nem talált semmi rajzszerszámot, szétszedte a játékbaba kiságyát és annak az egyik alkatrésze elég karistolós volt ahhoz, h leszedje a falról a festéket. addig nem festünk újra, míg a pici is fel nem hagy -e nemes cselekedetekkel.
2009. márc. 27. 14:39
 3/16 A kérdező kommentje:
Igen , én sem engedtem, de nem állhatok mindig fölötte. Sőt mondom neki, mikor látom h kezében a ceruza, nehogy a falra rajzolj, mert mérges leszek, csak papírra! erre bólogat , felveszek a földről valamit és már ott díszeleg egy újabb karika..... szerintem már csak akkor festünk mikor kinőtte ezt a hóbortját, de még ott van hugi is! :)
2009. márc. 27. 15:37
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk sincs firka, már kezdetektől mikor kezébe vette a ceruzát mondtam neki, hogy csak a papírra rajzolunk, különben elveszem. Nem is igazán próbálkozott, bár az én lányom kimondottan szófogadó gyerek a természetéből adódóan.
2009. márc. 27. 16:10
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk nem a fal a sláger,hanem a pvc.Általában a földön rajzol,és a papír neki,a folyosó végéig tart.Nem tudok mit csinálni vele,takarítok,nem sok sikerrel.Mert főleg a bátyó tollait,filctollait kaparintja meg,a ceruza éppen azért nem érdekes,mert nem fog úgy.Különben a falunkon van olyan fekete lemosható müanyag,amire krétával lehet rajzolni,de az nem érdekli a 21hós fiamat.
2009. márc. 27. 16:30
 6/16 anonim ***** válasza:
75%

Hála égnek nálunk sincsenek rajzok a falon.Mondjuk nem is tudna mikor oda rajzolni, ugyanis nálunk csak az asztalnál lehet rajzolni szülői felügyelet mellett.Nem szeretném ha ceruzával a kezében szaladgálna a lakásba, mert félnék hogy ha elesik kiszúrja a szemét.Mondjuk nálunk már van kistesó is és azt se szeretném,ha az ő szemét szúrná ki véletlen.

Vezessétek be ti is hogy csak az asztalnál ülve lehet nála ceruza, ha felkel le kell raknia.Csak tipp.

2009. márc. 27. 18:01
 7/16 A kérdező kommentje:
Ez nálunk nem megoldható. Alapvetően hiperaktív a gyerekem, még mesehallgatás vagy kaja közben sem tud 5 percnél többet ülni. Ha meg elveszem , órákig ordít.
2009. márc. 28. 08:03
 8/16 A kérdező kommentje:
A második válaszolót azért szavaztátok le, mert náluk is van firka a falon? Nevetséges.
2009. márc. 28. 08:04
 9/16 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk a matricaragasztás a sláger. Ha kapnak apró matricákat, akkor a szekrényükre ragasztják,ha megunták, elkezdik leszedni. Túlzottan nem zavar, ha kinőnek a dologból, majd rendbe tesszük a szekrényt:-)
2009. márc. 28. 12:54
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk kisebb korában volt. Most két éves volt. De már elég régen ügyesen csak a papírra rajzol. Mindig kihangsúlyoztam neki hogy csak papírra szabad, mert különben elveszem. Aztán volt hogy kiszaladt mellé, vagy a fotel támlájára (fából van), de lemostam és elmagyaráztam neki hogy milyen nehéz lemosni.

Egyszer az unokatesó nálunk volt, idősebb nála és filctollal rajzoltak. Na hát akkor nem a falra, hanem egymás arcára. Na hát felment bennem a pupma. Meg hát hogy hogyan mossam én le a filctollat. Aztán végül is sikerült valamennyire lemosni, utána meg nem mentünk sehova és lekopott. De bemérgesedtem és elraktam a filctollat a szekrény tetejére. Ordított egy kicsit a gyerekem, de aztán megbékélt. Aztán több idő eltelt és újra elkérte rajzolni. Odaadtam neki, de megint hasonló lett a vége, bár akkor már egyedül, önmagát rajzolta össze. Na lemostam és mondtam neki hogy kész vége elrakom.

Azóta nem kéri.

Úgyhogy légy határozott és magyarázd el hogy miért nem lehet rajzolni a falra stb re. Ha nem megy, vedd el és mondd neki hogy akkor visszakapja ha csak a papírra rajzol. Ha megint megszegi megint elveszed. Persze magyarázd el neki miért tetted. Ja és az is jó hogy csak az asztalnál engedd, a szeme miatt is, meg megszokja a rajzolás módját. Hiszen majd a bölcsibe, oviba sem lehet összevissza rajzolgatni, csak asztalnál.

Sok sikert! Majd írd le mire jutottatok!

2009. márc. 29. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!