Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor évvesztes a gyermek?

Mikor évvesztes a gyermek?

Figyelt kérdés
Az én kislányom májusba született! Az óvi miatt kérdezem, mert úgy tudom, hogy 3 évesen, ha betölt év és szobatisztasággal lehet beíratni, vagyis akkor szeptemberbe be lehet íratni?
2009. márc. 27. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Iskola szempontjából akkor évvesztes ha május 31-e után született. Ovi szempontjából szerintem nincs ilyen, tudtommal abban az évben be lehet íratni amikor 3 éves lesz. (Az egy másik történet, hogy után a ténylegesen mikor kezdi az ovit)
2009. márc. 27. 12:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Most tavasszal kell beíratnod, mert ekkor vannak az óvodai beíratások. Érdeklődd meg az általatok kinézett oviban, hogy ott konkrétan mikor. Általában 3 napot adnak meg, hogy mindenki el tudjon menni.

Ha a kislányod májusban betölti a három évet, akkor ő nem évvesztes. Amennyiben szobatiszta, mehet is az oviba.

Ebbe max. a nyári szünidő (szabadságolások), ill. a lecsökkent gyereklétszám miatti csoport-összevonások szólhatnak bele, ugyanis ilyenkor nem szerencsés a pici szempontjából, hogy nem biztos, hogy a saját óvó nénijével és csoporttársaival lesz. Épp elég neki a sok újdonság, ha nem muszáj, és meg tudjátok oldani, akkor érdemes tényleg szeptembertől vinned (beíratni akkor is most kell!)

2009. márc. 27. 12:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a gyors választ!

Még nincs itt az ideje amúgy az ovinak, csak érdekelt, hogy mikortól számít év vesztesnek!

Akkor nem az, mert 19-én született, és is csak szeptemberbe szeretném majd be íratni előbb nagyon nem, gondoltam, hogy a szabadságolások miatt, ne legyen neki kényelmetlen, hogy mire beszokna addigra szünet lesz, vagy valami.

Boldog gyermek nevelést kívánok nektek!

2009. márc. 27. 13:30
 4/6 anonim ***** válasza:
az számít évvesztesnek, aki június 1. és dec. 31. között született.
2009. márc. 29. 16:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyertes, mert érettebb fejjel fog bekerülni a dolgokba.
2009. nov. 10. 22:53
 6/6 anonim ***** válasza:
ja, a dolgokba... Ércsük! ;)
2009. nov. 11. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!