Mióta alszik gyerkőcöd nagy ágyban?
Szia!
Nos, én „fekete holló” leszek, mert a gyerekem most lesz 6 éves, és még „rácsos ágyban” alszik. Igaz, egy 80 éves bútordarab ez, már a nagyapja is használta, lehajtható a rácsos része (csak egy perem marad, amitől nem esik le róla), és olyan nagy az ágy, hogy még mindig nem nőtte ki.
De hozzá tartozik, hogy éjjel nagyokat „koppan”, szóval egy sima ágyról gond nélkül leesne, annyit forgolódik.
Azt gondolom, hogy nem kell a gyereket „átszoktatni”, attól mert otthon szereti az ágyát, meg fogja érteni, hogy az óvodában másmilyen van – sőt, talán épp attól fog kedvet kapni, hogy előbb-utóbb „rendes” ágyban alhasson.
Ne parázz ezen, a gyerekek gyönyörűen alkalmazkodnak a dolgokhoz, az ovis ágy az oviban van, az otthoni otthon, semmi köze egymáshoz a kettőnek. :)
Nagy közel 2 évesen, legkisebb 8 hónaposan került körbetámlás ágyba.
Sztem nem muszáj átszoktatnod csak az ovi miatt. Ott más ágy lesz, megszokja azt, otthon meg maradhat a jól bevált... Amíg meg nem unja vagy ki nem növi. Biztonságérzetet ad neki sztem.
Sehogy. Ha akar, átszokik. Az oviban majd szívesen fog aludni a többeikkel együtt a kiságyon, nem lesz vele gond. Aztán lehet otthon is kérni fogja a nagyágyat.
Nagylányom 15 hósan ment át a nagyágyra, kislányom most 15 hós, de őt még hagyom a kiságyban azt hiszem egy darabig...
Szia!
13 hónaposan tettük át az emeletes ágy alsó ágyára.
Csak nyűglődött a kiságyban,ezért döntöttünk így,azóta alszik nyugodtan.
a lányom ovijában szivacson alszanak :)
nagyjából ő is két éves volt, amikor lecseréltük a kiságyát, aminek ő nagyon örült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!