Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy próbáljuk meg leszoktatni...

Hogy próbáljuk meg leszoktatni a tévénézésről?

Figyelt kérdés

3 éves a fiam,de alig bírom elhozni a tv elől.

Tegnap már a szobájában lévőt kihúztam este a konnektorból,de odament és visszadugta a konnektorba,így szinte egész éjszaka ment nála a tévé.

De ha pl. ott van nálunk pár barátja,akkor oda sem megy a tévéhez,elvan nélküle,de ahogy elmennek,rögtön ott van...

Amíg ott vagyok,játszok vele,verset tanítok neki,tanulunk,akkor elvan,de este,amikor már mi is mennénk a párommal lefeküdni,nem tudom kikapcsolni a tv-t,mert sír.Ha meg úgy hagyom neki a szobájában lévőt,akkor sosem kapcsolja ki este,hanem elalszik rajta és fél óránként felébred rá...De ha meg kikapcsolom,amikor alszik és felébred éjszaka,akkor elkezd sírni(azt mondja,hogy fél,pedig van éjjeli lámpája,ami fel van kapcsolva) és alig tud visszaaludni.

Mit tegyünk?

2011. jún. 24. 11:05
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%
Amikor először olvastam azt hittem megfordult a világ. Mint ha te lennél a gyerek és ő a felnőtt. Uram bocsássál meg de neked kell parancsolni annak a gyereknek mert te vagy a szülő és nem fordítva. Először is neked kéne jó példával elől járnod mert a gyerek téged mintáz le. Mintha magad látnád kicsiben. Neked se kell menni hátérzajnak a tv. Minek, hogy megossza a figyelmet. Most volt róla szó a bölcsiben, hogy ne nézessünk a gyerekekkel a meséket mert ők még sok mindent másképp dolgoznak fel. Nagy valószínűséggel ezért is van sok félelme. mert sok olyat lát amit nem kéne. És meglepődsz azon, hogy éjszaka rémálmai vannak. Pont a sok mese nézés miatt van amit ha néztek is úgy kéne, hogy közben te vele együtt ott ülsz és magyarázod neki mit lát.
2011. jún. 25. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!