Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy próbáljuk meg leszoktatni...

Hogy próbáljuk meg leszoktatni a tévénézésről?

Figyelt kérdés

3 éves a fiam,de alig bírom elhozni a tv elől.

Tegnap már a szobájában lévőt kihúztam este a konnektorból,de odament és visszadugta a konnektorba,így szinte egész éjszaka ment nála a tévé.

De ha pl. ott van nálunk pár barátja,akkor oda sem megy a tévéhez,elvan nélküle,de ahogy elmennek,rögtön ott van...

Amíg ott vagyok,játszok vele,verset tanítok neki,tanulunk,akkor elvan,de este,amikor már mi is mennénk a párommal lefeküdni,nem tudom kikapcsolni a tv-t,mert sír.Ha meg úgy hagyom neki a szobájában lévőt,akkor sosem kapcsolja ki este,hanem elalszik rajta és fél óránként felébred rá...De ha meg kikapcsolom,amikor alszik és felébred éjszaka,akkor elkezd sírni(azt mondja,hogy fél,pedig van éjjeli lámpája,ami fel van kapcsolva) és alig tud visszaaludni.

Mit tegyünk?

2011. jún. 24. 11:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát egyszer csak elalszik már, ha nagyon álmos lesz Tv nélkül is!!! Próbáld ki mindenképp, aztán meglátod mi a következmény. Tudom, hogy sok mindent kell egy kisgyerek mellett megcsinálni otthon is és így egyszerű, ha leül a Tv elé, de az ő éredekében, inkább csak egy tv-t tartsatok a lakásban és azt felügyelet mellett nézhesse. Apuka, vagy anyuka szerezzen be magának vetítőt meg projektort, gondolom lenne rá anyagi, ha minden helyiségben van most is Tv. Az sokkal élvezetesebb és nem tudja úgy kezelni a gyerek sem. A tv, ha már régóta ott van szobájában, akkor sem oda való. Meg lehet azt hosszabb idő után is fogni és elcsomagolni, vagy eladni!
2011. jún. 24. 15:16
 22/31 anonim ***** válasza:

A háttérzaj-tévézés sem jobb semmivel, mintha előtte ülnétek!

Állandóan egy plusz ingerforrás, ami borzolja az idegeket. Nem azt mondom, hogy csendes áhítatban kell telni minden napnak, de azzal, hogy állandóan villog és zajong valami, állandó ingerben van az idegrendszeretek. Jó kis figyelemzavaros gyereket nevelsz a kisfiadból, és iskolában lehet sopánkodni meg nevelési tanácsadóba, felzárkóztató foglalkozásokra hurcibálni, mert figyelemzavaros, tanulási problémákkal küzd. Kell ez nektek?!

2011. jún. 24. 15:28
 23/31 anonim ***** válasza:
28%
Kedves Anyukák!Mi,aki itt ülünk most a számítógép előtt és lehordtuk ezt az anyukát, na mi sem vagyunk jobbak.Ahelyett, hogy vasalnánk, főznénk, takarítanánk,itt ülünk a gép előtt mártírt játszunk, hogy bezzeg nálunk.....:o).
2011. jún. 24. 16:15
 24/31 anonim ***** válasza:
51%
13,01 es vagyok,igen,ki van takarítva,főzetem,sütöttem is,és még sétáltunk bevásároltunk,játszunk is folyamatosan,de itt nem ez a lényeg.mert én lehet játszom a mártírt,de sosem hagynám hogy 3 éves gyerekem egyedül tévézzen,este,ráadásul maikor egy mese csatorna sincs már.láttad már i megy 8 után bármelyik mese csatornán?,vagy bármelyik más csatornán?amikor a fiamnál elkezdődtek az éjjeli sírások,volt hogy éjjel 5*6* is,akkor mondta a védőnőm,hogy bizony amiket nappal átél azokat éjjel újra átéli,igy nem mindegy milyen élmények,ingerek érik a gyereket főleg este,én attól kezdve nem engedtem,hogy este mesét nézzen,délután igen,este már nem.este játszunk,bohóckodunk,bújócskázunk,kirakózunk,olvasunk,de tv-t már nem nézünk,azóta egyszer se se kel fel éjjel.és nincs ebbe semmi ördöngösség,de én jogosan morgok ha 19 éves fiam éjjel tv-zik még,de őőő 3!!!éves!!!
2011. jún. 24. 16:25
 25/31 anonim ***** válasza:
65%

Nem az a baj hogy néha tévézik a gyerek. Az enyém is nézi, és van hogy háttérzajként is megy, de nem mindegy mit néz, és végképp nem való egy 3 éves szobájába tv. És az is hülyeség, hogy hagyja hogy visszakapcsolja a gyerek, sőt be is dugja. Aztán csodálkozik kedves anyuka ha egy reggel holtan találja a gyereket, mert agyoncsapta

az áram. Mindennek van határa!

2011. jún. 24. 16:42
 26/31 anonim ***** válasza:
Próbáld ki esetleg, hogy azt mondod neki hoyg elromlott a tv, pár napig ne kacsold be..
2011. jún. 24. 16:42
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy én játszom a mártírt, meg ahelyett, hogy takarítanék, a gépet püfölöm....attól az ő gyereke még idegbeteg lesz az állandó TV-től.
2011. jún. 24. 17:25
 28/31 anonim ***** válasza:
Hogy haladtok? Sikerült kivinni a szobából a tv-t? Aludt már tv nélkül?
2011. jún. 25. 13:55
 29/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hááát...tegnap elvittem anyukámékhoz aludni(ott nem szokott tévézni este,simán elalszik) és amíg nem volt itthon kivetettem a szobájából a tévét,a többi tv távirányítóját pedig bezártam.

Amikor délelőtt hazajött,először elkezdett sírni,nagyon sajnáltam,de most szépen játszik magától,csak üljek én is itt mellette :D

Az estétől még egy picit félek,de próbálom jobban lefárasztani,hátha könnyebben elalszik és nem ébred majd fel.

2011. jún. 25. 15:03
 30/31 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy fel fog ébredni, készülj fel lelkileg, de nehogy megtörj, jó úton haladsz!!! Gondolj bele, ha most valami nem úgy van, ahogy megszokta, biztos, hogy rossz neki, de te is belátod hogy nem alhat tv mellett igaz? Az én kislányom már akkor is ki van akadva, ha a felmosó nem ott van, ahol lenni szokott! :) ÉS? Akkor mi van? Elmondom neki, hogy miért van így és ha sír utána, hát hadd sírjon, majd abbahagyja! Sikerülni fog és gyerekzár a kulcsszó, legyenek a konnektorokban, mert veszélyes, ha belenyúkál!!!
2011. jún. 25. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!