Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy próbáljuk meg leszoktatni...

Hogy próbáljuk meg leszoktatni a tévénézésről?

Figyelt kérdés

3 éves a fiam,de alig bírom elhozni a tv elől.

Tegnap már a szobájában lévőt kihúztam este a konnektorból,de odament és visszadugta a konnektorba,így szinte egész éjszaka ment nála a tévé.

De ha pl. ott van nálunk pár barátja,akkor oda sem megy a tévéhez,elvan nélküle,de ahogy elmennek,rögtön ott van...

Amíg ott vagyok,játszok vele,verset tanítok neki,tanulunk,akkor elvan,de este,amikor már mi is mennénk a párommal lefeküdni,nem tudom kikapcsolni a tv-t,mert sír.Ha meg úgy hagyom neki a szobájában lévőt,akkor sosem kapcsolja ki este,hanem elalszik rajta és fél óránként felébred rá...De ha meg kikapcsolom,amikor alszik és felébred éjszaka,akkor elkezd sírni(azt mondja,hogy fél,pedig van éjjeli lámpája,ami fel van kapcsolva) és alig tud visszaaludni.

Mit tegyünk?

2011. jún. 24. 11:05
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Egy 3 évesnek minek a szobájába tévé???

Fogjátok, kihúzzátok, kiviszitek és elteszitek egy dobozba. Volt tévé, nincs tévé. Kegyetlen, de másképp nem megy.

2011. jún. 24. 11:11
 2/31 anonim ***** válasza:
68%
nincs a tv-n beállito hogy mikor kapcsoljon ki?
2011. jún. 24. 11:22
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de én ledöbbentem!

Mit keres egy 3 éves szobájában TV? Gondolom neked volt kényelmes, mert könnyebben elaludt, most meg ennek iszod a levét. Eleve hülyeség ilyen szinten TV-hez szoktatni egy gyereket. Mostmár nem tudsz mást tenni, mint eltenni a TV-t, és éjjel ha felkel menj és nyugtasd meg. Néhány hét alatt meg kell hogy oldódjon. És miaz hogy odamegy és visszadugja? Hogy nyúlhat egy 3 éves a konnektorhoz? Miért nincs benne vakdugó? Kicsit felelőtlennek tűntök ezek alapján.

2011. jún. 24. 11:35
 4/31 A kérdező kommentje:

Úgy van megcsinálva a szekrény,hogy a tévének ki van alakítva külön rész,már csecsemőkora óta ott volt a tévé,eddig nem csinálta ezt...

Az a gond,hogyha én kikapcsolom a tévét,akkor Ő felébred és visszakapcsolja.

Szinte minden szobában van tv,ha az Ő szobájából kivitetem,akkor átmegy a vendégszobába vagy a nappaliba vagy bárhova.

2011. jún. 24. 11:49
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz szokást alakítottál ki, azt biztos tudod.

A konnektorhoz miért engeded nyúlni? 3 éves, nem 13!

Nem kell a szobájába tv, ha mégis marad, akkor sem kell engedni a zsarolásnak, sírásnak. Én max. a helyedben azt megengedném, hogy fürdés előtt, délután vagy épp ha esik az eső, akkor korához illő mesét megnézzem, aztán lekapcsolnám a tv-t.

2011. jún. 24. 11:52
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha átmegy, akkor fogod és visszaviszed! Te vagy a főnök, az van amit te mondasz. Nehogy már ne tudj megfékezni egy 3 éves gyereket. Kamaszkorában mi lesz?
2011. jún. 24. 12:05
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
az összes válaszolóval egyet értek.Minek egy három évesnek tévét.meg mi az,hogy egész éjszaka megy nála.valamit nagyon elrontottál.igaz a fiam még csak két éves lesz,de naponta max. egy órát tévézhet,azt is három részletben.persze ő is bepróbálkozik,de mondom neki,hogy nincs mese,és inkább leülök vele játszani,gyurmázni,rajzolni stb.a tv már egy pótlék a fiadnál.inkább ülj le vele játszani,foglald el,és mond meg neki,hogy egy nap mennyit tévézhet.a szobájából pedig vigyétek ki a tv-t.ha konnektorvédőt teszel be a többi szobába,akkor nem tudja bedugni.
2011. jún. 24. 12:26
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy gondolom,hogy a rossz szokást ti alakítottátok ki,már bocs,hogy egyáltalán tv-t raktatok egy gyerek szobájába,ráadásul csecsemő kora óta ott van.Igy szinte adta magát a dolog,hogy lesz amiről le kell szoktatni,nálunk laig megy a tv,ami nálunk van,de igy is van hogy veszekedni kell vele ha mesét akar nézni,és én úgy érzem már elég tv-t nézett,sír,és??sírjon,majd nem fog,fogd meg tv-t vidd ki,és innentől kezdve nincs.
2011. jún. 24. 12:37
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az összes előző válaszolóval!

Milyen dolog már, hogy egy 3 éves gyerek irányít?

A szobájából ki kell vinni a tévét, ha meg átmegy a másik szobába, akkor szépen vissza kell vinni.

2011. jún. 24. 12:46
 10/31 anonim ***** válasza:
26%
Én hasonló helyzetben vagyok mint te.Igaz nekem nincs a szobályában tv de ez nem is kell ahhoz hogy sokat nézze.Imádja a Bob mestert,és a Szírénázó szupercsapatot ezekre hajlandó csak eleludni.Mikor kisseb volt mindig én olvastam neki most is sokat kell olvasni de a tv is szereti nézni.Nem konkrétan de ha játszik menni kell és néha odanéz és eennyi de a tv-nek menni kell.Mi is szeretünk tv nézni de ezt a rossz szokást sokan nem merik beismerni.
2011. jún. 24. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!