Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mászol ki az anyamókusker...

Hogy mászol ki az anyamókuskerékből?

Figyelt kérdés

Most, hogy nagylányom 3 éves, a kicsi 15 hós, és sok minden történt idén (elkezdtem dolgozni, lányok bölcsibe, sokat betegek, meghalt papám, megírtam két szakdogát, leállamvizsgáztam...) érzem úgy, hogy nagyon kéne pihennem egyett. Sajna semmire nincs időm. Reggel 6-kor kelek, ellátom a lányokat, elviszem őket bölcsibe, megyek dolgozni, előtte még bevásárolok, munka után rohanok haza, 19-kor érek haza, fürdetés , altatás, utána megyek ki főzni, elapkolni. Mikor szabadnapos vagyok járok egy házhoz takarítani, mert nagyon kell a pénz, de ha ez nem is lenne, akkor itthon takarítanék, hisz ha dolgozom arra sincs időm.

Midnen éjjel sírás van, nagylányom alvászavaros, és a kicsi is egyre többször felsír.

Nagyon fáradt vagyok, szeretnék végre úgy lefeküdni, hogy ne azt kelljen lesnem, mikor melyik sír fel, ha átjön rugdos egész éjjel nem alszok semmit, reggel 6-kor arra kelünk, hogy kérek kakaót... egész nap a harc, ne tedd ide, ne vedd a szádba, egyél, húzz papucsot, aztán jön az altatásharc, és kezdődik minden előről.

Arra sincs időn, hogy férjemmel beszélgessünk.

Arra nem találtam 3 hónap alatt alkalmat, hogy elmenjek pedikűröshöz, mert a munkabeosztásom miatt egyik sem válla (reggel még nem, este már nem, és hétvégén fura mód egyik sem dolgozik...)

Gondoltam, majd ha dolgozok, eljárok konditerembe, de ez sem kivitelezhető.

Most nagyon elmennék valahova csak két éjszakára, de nem tudjuk megoldani a lányokat...

Hogy lehet ebből kicsit kiszakadni ebben a helyzetben?

Nagyszülők és dédi segít, délutánonként apának segítenek elleni a lányokkal, de anyósék dolgoznak, dédire meg nem bízom már egész napra nem hogy a két lányt, egyiket sem, annyira már nem bírja.

Szüleim 260 km-re vannak, dolgoznak, ők sem tudnak jönni vigyázni rájuk.

Úgy érzem, megzakkanok lassan.

Most is sírtam, lányom látja a hiradót a tévében, ahogy a Balcsiban fürödnek, és kérdi, mikor megyünk? (mondanom sem kell, nincs lehetőségünk nyaralni menni... a szívem szakad meg...)

2011. jún. 21. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Esetleg egy szintén kisgyerekes barátnő, akit meg lehetne kérni, hogy egy éjszakát aludjanak ott a gyerekek? Legközelebb pedig az ő gyerkőceire vigyáznátok ti.

Sajnos nem egyedül vagy, aki ilyen helyzetben tipródik...

2011. jún. 23. 09:27
 2/8 anonim ***** válasza:

A napi programotokban nem látom a férjedet. Ő mit segít? Nem tud bevállalni többet?

Nálunk övé a fürdetés, vacsiztatás. Én elaltatom, és utána felöltözöm, és elmegyek sétálok egy nagyot, vagy be a városba barátnőkkel találkozni, moziba menni, stb. Persze nem minden nap, de amikor igényem van rá mindenképp megoldjuk. Nálam az aktív pihenés jön be legjobban.

2011. jún. 23. 09:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Na, tök ugyanaz volt nekem is mint a másodiknak. A szöveg 3/4-éig azt hittem egyedülálló anyuka vagy... Aztán írod, hogy a férjed... Hol van a férjed?!?!? Miért nem tudsz elmenni jógázni, úszni akármitcsinálni?!

A hétvégi kettesben kiruccanásra nincs ötletem, ezt mi sem tudjuk megoldani, mert semmilyen segítségünk nincs.

Amúgy csak a férjed segítségében látom a megoldást, amúgy meg sajnálom, tényleg elég vacak amit itt leírtál. :( Én legalább ha besokallok szervezek pár ismerős anyukát és moziba megyünk, vagy elmegyek jógázni, futni, úszni, stb. meg mi még eljutunk nyaralni külföldre, de az sem lesz pihenés ha ez megnyugtat :DDD

2011. jún. 23. 14:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem kellene egész napra a dédire bízni a gyerekeket, meg írod, hogy nagyszülők segítenek. Beszéljétek meg, hogy akár csak egy vacsora, séta, mozi stb. erejéig vigyázzanak a gyerekekre, ti meg a férjeddel menjetek el egyet kikapcsolódni! Muszáj lenne. Én is sokszor úgy érzem, nagyon nehéz, de amiket olvasod (most többek között tőled), rájövök, hogy nekem még elég jó. Igaz van nagyszülői segítség és ez sokat jelent, ennek ellenére én is sokszor nagyon bele vagyok fáradva főként az örökös harcba, de úgy látom akkor ez általános. Szóval próbáljatok valahogy kikapcsolódni!!!!!!!
2011. jún. 23. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
szar volt olvasni a soraidat, és rájöttem, hogy az általad is említett mókuskerék még az enyémnél is húzósabb! akármilyen jó logisztikával is él az ember, egy idő után leereszt és pihenne - kívánom, hogy neked is összejöjjön akár egy kicsit is!
2011. jún. 23. 23:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Apa is a maga módján túl van terhelve. 4-kor jön haza, elhozza a lányokat, eszik, majd kiviszi őket az udvarra-. Ha dédi vagy anyósom vigyáz a lányokra, ő kertészkedik, füvet nyír vagy fát vág-csinálja a dolgát. Este 7-kor hazérek, összeszedelőcködünk és megyünk fürödni-az is közös munka. apa enged vizet, én vetkőztetek, apa csinál tejeket, én fürdetek, apa leteszi a kicsit, én leteszem a nagyot. Ha elaludt megyek ki főzni, apa elpakol kint, behozza a szárítót... arra nincs neki sem ideje, hogy itt bent tevékenykedjen. Megy is sokszor a harc, hogy ő is megfoghatná a porszívót (na mert azt végképp nem tudom, mert mindig alszanak a lányok, mikor itthon vagyok) vagy bepakolhatná a mosogatógépet, de mindig az a válasz, hogy én meg kimehetek füvet nyírni...

Hétvégén is dolgozom, egyik nap mindig, akkor is apával vannak a lányok-illetve dédivel/anyóssal, ha itthon vannak. Szombaton 4-ig, vasárnap 2-ig dolgozom, mire hazaérek is elment a nap...

Az estékkel és a vacsorákkal az a baj, hogy 7-kor fürdés és alvás van, mert kislányom addigra már nagyon álmos és nyűgös, nagylányom meg nem alszik el, csak velem, és alvás közben is sokszor felriad, csak engem fogad el.

A kicsihez apa is felkel már, mert őt inkább ő tudja visszaaltatni, de a nagyhoz én kelek.

Most csináltunk egy tervezetet, hogy apa minden este kimehet kertészkedni, ha megjövök 7-kor, hétvégén kimehet hajnalban, amíg nem megyek dolgozni, de heti 1 nap mikor szabadnapos vagyok, akkor velünk van. Havi egy hétvégén elmegyünk a városba valahova, vagy egy játszótér, vagy egy ugripark, vagy Dunaparti madárnézős séta-soha ne megyünk sehova a gyerekekkel. Más ötletem nem volt.

Jövőre tuti betervezek 3 napot, mikor kettesben elmegyünk valahova. De azt anyáméktól teszem függővé, rá rá merem bízni a két gyereket éjjelre is, másra nem.

Köszönöm a megértést, és a segítő szavakat.

2011. jún. 24. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Írtad, hogy kell a pénz, ezért dolgozol. Ezért én csak kérdezek. Biztosan kell annyira, hogy a hétvégéd egyik napját is munkával töltsd? Mert így elhiszem, hogy senkinek semmi ideje nincs sem magára, sem a másikra. Máshol nem tudom, hol tudnátok megfogni az időt! Sajnállak.
2011. jún. 24. 11:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Ilyen munkalehetőségem volt,azóta sincs más. KEresek, de sehova nem vettek fel. A takarítás meg csak heti 3 óra, viszont majd egy heti kajánk megvan a havi takarításból.
2011. jún. 26. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!