Barátnő/rokon kisgyerekének szabad de a ti gyereketeknek nem hogy oldjátok meg?
Az én lányom még a földről is felveszi, ha a másik gyerek elejti a kekszet,pedig otthol ott állhat előtte, nem eszi.
álltalában akkor fejezik be együtt kint az evést, mikor elfogyik. nem hadakozok vele, had egyen. Amennyit ő megeszik, nem veszi el az étvágyát, nem nagy étkü.
2 éves és 7 hónapos
ne vendégségben szívózz vele! Persze, hogy sír.
Engedd meg, vagy vidd el onnan, hogy ne lássa. Vag ykérd meg a másik anyát, hoyg tegye el szem elől. Ha az egyik eszik, természetes, hogy megkínálják a másikat is, és ha kívánja, vesz belőle. Miért akarsz ebbe beleszólni? Szerintem az a baj, h nem szabad. Engedd meg. Ennek csak ez a megoldása.
A rugdosást tiltsd meg, és a köpködést( ha szabad is a másiknak) A kínálás elfogadásába ne szólj bele. Ha komoly okod van rá, akkor a vendéglátónak tudod megtiltani a kínálást.
Vagy kérd meg a másik anyát, hogy tegye el a kekszet, vagy hadd egye a lányod is. Egyszer-kétszer nem baj, ha utána rosszul vacsorázik a sok vendég-keksz miatt.
Inkább a nevelési különbség szokott gond lenni vendégségekben, pl én utálom, ha a gyerek rángatja a függönyt, és nem is engedem, de a barátnőm ezt speciel engedi a gyerekének. Ha ilyen van, rászólok a gyerekemre, ha mi vagyunk ott, nem érdekel, ha a másik rángatja a függönyt. Ha itt vagyunk, akkor is tilos a függönyrángatás, csak akkor a barátnőmnek szólok, hogy szóljon rá a gyerekére.
Nem hiszem, hogy az a megoldás, ha pl ebéd előtt hagyom teleetetni a gyereket.
Az én fiam amúgy is olyan, hogy még akkor is eszik, ha a fülén folyik ki. Volt úgy, hogy anyós csak adta egyik kekszet a másik után a kezébe, mert hogy látja rajta, hogy kell neki,aztán mikor a fiam már elkezdte köpködni meg rákenni a terítőre, elvettem tőle, és mondtam, hogy nincs több keksz.
Itt csak a határozottság segít. Ha azt mondod, nincs több keksz, akkor nincs. Neked sem szabad meginognod, mert sír,nyilván nem azért nem vehet többet, mert egy szívtelen vadállat vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!