23 hónapos lányom még nem szobatiszta, és minden rokon ezzel piszkál, mit tegyek?
Én simán ilyenkor visszaszólok, akár anyukámnak is, mindenkinek.
"Majd akkor fog bilizni, amikor akar, ne aggódj, 5 évesen tuti a WC-re jár majd."
És akkor hamar abbahagyják. Mindig, mindenkinek egy mondattal ugyanazt válaszold!
Ha a fejem tetejére álltam, akkor se volt hajlandó az okos, értelmes kislányom bilizni. Bármit csinálhattam, és tényleg rengeteg mindent kipróbáltam, de egyszerűen nem és nem.
Aztán a 3. születésnapja után pár nappal egyszerűen kihozta a bilit a nappaliba, ráült és belepisilt (soha nem csinált ilyet azelőtt). Azóta (most 4 éves) soha, egyetlen egyszer sem pisilt vagy kakilt be, egyik napról a másikra tökéletesen szobatiszta lett, éjszakára is. Igaz, hogy egy évig szenvedtünk, de végül, amikor megérett rá, azonnal szobatiszta lett.
23 hónaposan szerintem a gyerekek nagy rész nem szobatiszta még, ezt csak az idősek gondolják, hogy 1 évesen szobatisztának kell lenni, mert az ő korukban megpálcázták a gyerek fenekét, ha bepisilt, bekakilt, így idomították az egészen kicsiket.
az én 23 hónapos kislányom se szobatiszta még....anyósom tavaly karácsonyra vett neki egy bilit, célzás gyanánt. én meg rámosolyogtam, és mondtam, hogy akkor ezt elrakjuk a szekrénybe egyelőre. párszor beszólt azóta, meg egy másik idősebb nőrokon is (akinek nincs is gyereke), kb. ilyesmi hogy na mikor leszel már szobatiszta, meg mikor pisilsz már a bilikébe? én meg mindig rávágtam: majd jövőre! olyan hangon, hogy ott egyértelmű volt, hogy téma lezárva.
kközük egy szál se, foglalkozzanak a saját dolgukkal.
Az én két és fél éves lányom se szobatiszta, a múlthéten a 2. szomszéd kiabált utánam, hogy szobatiszta e? Mondtam, hogy nem, el volt képedve és hangot is adott neki, pedig séta közbe voltunk és távolodtunk tőle. Mondtam, hogy nem erőltetem, majd megtanulja. Azóta a wc szűkítőre hajlandó ráülni,apával üzleteltek, egy pisiért 1 üveggolyó jár:) Nem akarom most erőltetni, napok kérdése és jön a kistesó, lesz elég baja bili nélkül is.
Mindent később csinált mint a korosztálya, viszont akkor rögtön- ebbe bízok most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!