Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól társasjátékoznak a...

Mikortól társasjátékoznak a gyerekek? Esetleg 3. szülinapra lehet venni társasjátékot?

Figyelt kérdés
ha igen, milyen legyen?
2011. jún. 14. 09:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én próbáltam találtam ilyet a lányom 3. szülinapjára, de a legegyszerűbb társasjátokok is 4-5 éves kortól ajánlottak.
2011. jún. 14. 09:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Tegnap társasozott először a fiam. 5 éves. De ez nem klasszikus társasjáték volt.

Egyébként kérdeztem az óvónőt, azt mondta a szabályértés az agyban olyan 4-5 éves korra tehető. De ebben a korban még nyerni akarnak, sok a csalás. Úgy emlékszem 6-7 éves, mikor már nem csalnak, betartják a szabályokat és nem borítják fel a táblát, ha nem nyernek. (mondjuk láttam felnőttet is felborítani a táblát-úgyhogy van aki sosem érik meg a játékra)

Úgyhogy olyan társas való nekik, amiben nem a nyerés a lényeg (pl ki nevet a végén), hanem inkább a Találd ki, most mutasd meg típusú játékok. Menj el egy jó boltba és biztos tudnak ilyen játékot ajánlani, ahol nem az a lényeg, hogy ki nyer. De 3. szülinapra az is korai még, szerintem.

2011. jún. 14. 10:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem most lesz hároméves a lányom, karácsonyra már kapott társasjátékot. Szívesen játszik vele, persze felnőtt közreműködésével, másik gyerekkel még nem játszik szabályosan, kell a segítség.

Olyan társasjátékot vettem, ahol színdobókocka van, színes mezőkre kell lépni, Nyuszifutam a neve, az a nyuszi nyer, aki először ér célba. Nagyon egyszerű játék, ezzel már simán eljátszottunk karácsonykor is.

2011. jún. 14. 10:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 3 éves és nagyon szereti a memóriajátékokat. Sokszor jobban megy neki, mint nekem.

Van egy csigás társasjátékunk is, azt is nagyon szereti. 6 különböző színű csiga van benne. A dobókockán is színek vannak. Fel kell őket egymás mellé sorakoztatni, mindenki választ magának egyet és az nyer, aki hamarabb a célba ér.

Még a puzzle is nyerő nálunk.

2011. jún. 14. 10:07
 5/11 A kérdező kommentje:
szerintem ez a nyuszifutam meg a csigás jó lenne. szereti a színeket, és ez egyszerűnek tűnik. A csigásat hol vettétek? A nyuszisban vannak nyuszik is, vagy csak fel vannak rajzolva? :-)
2011. jún. 14. 10:27
 6/11 anonim ***** válasza:

[link]

Ez az a csigás játék.

2011. jún. 14. 11:20
 7/11 A kérdező kommentje:

áá, ez cuki! Még nézegettem a Sajtverseny nevű társasjátékot, de sajnos csak a dobozáról van kép, nem tudom mi a játék lényege

[link]

2011. jún. 14. 12:09
 8/11 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd, itt van róla több kép, bár nem feltétlenül derül ki, hogyan is kell játszani.

2011. jún. 14. 14:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Minden gyerek más, van akit már korábban érdekel a társasjáték, szerintem érdemes kipróbálni, tetszik-e neki. A Colorama társast ajánlom: [link] vagy a 4 első játékom nevűt: [link]
2011. jún. 14. 20:16
 10/11 anonim ***** válasza:

A lányom ezzel kezdett játszani 3 évesen:

[link]

2011. jún. 14. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!