Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ki lehet nőni pár...

Szerintetek ki lehet nőni pár hónap alatt a tejallergiát?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy jó pár év kell hozzá szigorú diéta mellett. Nálunk az a helyzet, hogy a kislányom tejallergiás, de csak nagyon enyhén, mert bőrtünetei jelentkeznek. Kb 5 hónapja nem kap tejeset, és nemrég kapott néhányszor tejes dolgot, és semmi reakciója nem volt. Nagyon szép a bőre azóta is, sehol egy folt. Nem tudom hogy ez azért van, mert kinőtte, vagy azért mert nyár van, és ilyenkor állítólag nem nagyon jön elő az ekcéma. Jövő héten megyünk az orvoshoz, és gondolom ő majd választ ad rá, de addig is kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy lehetséges-e hogy kinőtte.
2011. jún. 9. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem nem. Mi 1,5 éve tudunk a lányunk tejfehérje allergiájáról. Nálunk bőrtünetek és székrekedés (elég súlyos) volt a tünet. Fél év szigorú diéta után nálunk meg szokták terhelni tejjel. Ilyenkor nyáron szinte nincs is bőrtünete, a reakció annyi, hogy utána 3-4 napig nem tud egyáltalán kakilni. Mi azt figyeltük meg, hogy minél tovább volt szigorú diétán, annál jobban viselte utána a tej visszavezetését.

2011. jún. 9. 15:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Én azt olvastam egyik allergológustól,hogy az allergia leküzdésének az egyik legjobb módja,hogy a szervezetet kis adagokkal kezdve,fokozatosan kell hozzászoktatni. Így elmúlik az allergia,a gyógyszerekkel viszont nem. Azok csak a tüneteket enyhítik,az allergiát pedig állandósítják.

A szomszédom 26 éves férfi,tejallergiás volt. Így gyógyította ki magát. Fél év után már literszámra issza a tejet.

Azt nem tudom,hogy ez csak egyedi eset,vagy valóban hatásos.

2011. jún. 9. 15:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nálunk még azt sem mondhatom, hogy eddig szigorú volt a diéta, mert elég sokszor vagyunk gyerektársaságban, ahol előkerül a süti meg a nasi, és nem mindig tudom ellenőrizni hogy miből áll, főleg ha csak egy tálba rakják ki és nincs zacskója. Ilyenkor nem tudom neki megtiltani, amikor a többi gyerek előtte majszolja, csak reménykedek hogy tejmentes.

Amúgy tényleg nem súlyosak a tünetei, a bőrkiütésen kívül semmi nincs, és az is nagyon enyhe.

Nagyon kíváncsi leszek hogy mi lesz.

2011. jún. 9. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:
A tejmentes diétának csak úgy van értelme, és csak úgy tudja a gyerek kinőni, ha szigorúan betartod. Tudom nehéz, a kisfiam 2 éves, 8 hónaposan kapott először tejfehérjés ételt, és azóta tartjuk a szigorú étrendet. Épp ma kezdtük újra terhelni orvosi felügyelettel. Tudom, nehéz betartani, de hozzá lehet szokni. Nálunk mindenki tudja, hogy erre figyelni kell. Ha nem tartjátok rendesen a tünetei súlyosbodhatnak.... Én úgy szoktam megoldani, hogy mindig viszek magammal olyan rágcsálnivalót, amiben nincs tej, és ha kell előveszem. Ez a harmadik tejterhesélsünk, és úgy kapja, hogy lső héten napi 1 deci tej, második napi 2 deci, a harmadikon joghurt, tejföl... És a második hét végére, harmadik hét elejére jönnek ki a tünetek. Tehát addigra telítődik a szervezete. Magyarán, az, hogy néha kapott tejeset és nem lett baja, nem jelent semmit.
2011. jún. 9. 16:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, nálunk ekcémás tünetek voltak, az utolsó terhelésnél szintén ekcéma, de mellé erős hasmenés, és görcsös hasfájás társult. Utolsó voltam.
2011. jún. 9. 16:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnál egy évesen vezettem a be a tehéntejet (előtte már kapott tejterméket, azoktól nem volt baja). A tehéntejtől pedig a bőre piros, száraz foltos lett. aBBA IS hagytam,megvártam amíg elmúlik. Aztán megint kapott, megint előjöttek a foltok. Utána egyeltalán nem kapott olyat, amiben tehéntej volt. Most 2 napja -21 hónapos- elkezdtem neki adni, és még nem jöttek elő a foltok. Most egyenlőre kapja, aztán ha megint foltos lesz, abbahagyjuk. 1 évesen már másnap előjöttek a foltok, most pedig még szerencsére semmi.
2011. jún. 9. 22:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha nálunk is így lenne mint az utolsó válaszolónál.
2011. jún. 10. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!