Szerintetek ki lehet nőni pár hónap alatt a tejallergiát?
Szia
Szerintem nem. Mi 1,5 éve tudunk a lányunk tejfehérje allergiájáról. Nálunk bőrtünetek és székrekedés (elég súlyos) volt a tünet. Fél év szigorú diéta után nálunk meg szokták terhelni tejjel. Ilyenkor nyáron szinte nincs is bőrtünete, a reakció annyi, hogy utána 3-4 napig nem tud egyáltalán kakilni. Mi azt figyeltük meg, hogy minél tovább volt szigorú diétán, annál jobban viselte utána a tej visszavezetését.
Én azt olvastam egyik allergológustól,hogy az allergia leküzdésének az egyik legjobb módja,hogy a szervezetet kis adagokkal kezdve,fokozatosan kell hozzászoktatni. Így elmúlik az allergia,a gyógyszerekkel viszont nem. Azok csak a tüneteket enyhítik,az allergiát pedig állandósítják.
A szomszédom 26 éves férfi,tejallergiás volt. Így gyógyította ki magát. Fél év után már literszámra issza a tejet.
Azt nem tudom,hogy ez csak egyedi eset,vagy valóban hatásos.
Köszönöm a válaszokat.
Nálunk még azt sem mondhatom, hogy eddig szigorú volt a diéta, mert elég sokszor vagyunk gyerektársaságban, ahol előkerül a süti meg a nasi, és nem mindig tudom ellenőrizni hogy miből áll, főleg ha csak egy tálba rakják ki és nincs zacskója. Ilyenkor nem tudom neki megtiltani, amikor a többi gyerek előtte majszolja, csak reménykedek hogy tejmentes.
Amúgy tényleg nem súlyosak a tünetei, a bőrkiütésen kívül semmi nincs, és az is nagyon enyhe.
Nagyon kíváncsi leszek hogy mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!