2 éves gyereknek érdemes szülinapra 12-es kisbiciklit venni? Mennyi idős gyerekek tudják használni?
A környékünkön egy egész csapat kis biciklis banda lakik. Az én fiam is egy közülük! :) Tapasztalataink:
A fiam a harmadik szülinapjára kapta a futóbiciklijét, és pár nap alatt megtanult vele menni. Van azonban olyan kisfiú is, aki ugyanannyi idős, mint a fiam, de még mindig nem szívesen ül a futóra, inkább motorozik. Ellenben van olyan kislányunk a csapatban, aki 2 és fél évesen már a 16-os méretű pedálos bicajt magától tekerte, persze még támasztókerékkel. Most már ő is 3 éves, és támasztókerekek nélkül teker, mint a nagyok. A többi 3 éves is mind 16-os bicajon jár, ki támasztóval, ki már anélkül. Az én fiam 3 hónapja futóbringázik, tekerni a többiek bicaján tanult meg. Most fog rendes, pedálos bicajt kapni, mert a kölcsönbiciklikkel kitámasztás nélkül, egyedül is megy.
12-es pedálos bicajt én nem vennék, mert az nem is igazi bicikli, a 16-os pedig a 2 évesnek még nagy. Ha neked lennék, kérdező, 12-es futóval kezdeném, és jövőre váltanék a 16-os pedálosra, addigra a futón úgy megtanul egyensúlyozni, hogy segítség nélkül át fog tudni ülni a nagy bicajra, és csak tekernie kell majd megtanulni. Tapasztalat, hogy tekerni könnyebben megtanulnak a kicsik, ha már az egyensúlyozás megy, mint fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!