Minden gyerek sokat betegeskedik, amikor megkezdi a bölcsit? Valakivel előfordult, hogy ezért kivette a bölcsiből?
Úgy érzem, hogy a kisfiam átlépte a normálisnak mondható betegeskedés határát. 19 hónapos, áprilisban kezdte a bölcsit. Azóta szó szerint így jár: egy hét bölcsi, 1-2 hét betegség. Szerencsére a munkahelyem nem csinál belőle problémát, de a pofámról már lesül a bőr, hogy sokat vagyok táppénzen, pedig még a nagymama is bevállal néhány napot.
Ma megint orvoshoz kellett vinni, megint a szokásos hörgőgyulladás, megint egy hét minimum. Az orvos nagyon megijesztett, azt mondta, hogy ha ez így megy még néhány hónapig, azt szokta javasolni, hogy vegyük ki a bölcsiből pár hónapra. Tapasztalat?
Szerintem a legtöbb gyereknél így van. Nekem három gyerekem van, a második gyerkőc idén kezdte az ovit. A nagyobbik 4 éves, ő az első kb. fél évben úgy járt, hogy 1 hét ovi, 2 hét otthonlét. Aztán javult, keveset betegeskedett, most már középsős és nagyon ritkán kell itthon maradnia. A kisebb szeptember óta jár, és ő is folyton beteg volt kb. márciusig, azóta egyszer volt itthon.
Szerencsére nem okozott gondot az itthon levés, mert a kicsi még csak 1 éves, és vele vagyok.
Szerintem ne vedd ki, azzal csak rosszabb lesz. Még ez a "beszokás", és szerintem lelki háttere is van az elején a betegeskedéseknek.
Úgyhogy kitartás, valószínűleg javulni fog a helyzet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!