Emeleten (lakótelep stb) élő anyukák! Hogy oldjátok meg, hogy a gyerek ne másszon az ablakhoz?
9.emelet, eszembe se jut kitárni az ablakot, az összes csak bukóra van nyitva.
Jobb ha megszokod, vagy szereljetek fel rácsot.
Tárd ki akkor az ablakot, ha alszik a gyerek.
2.
értem
Esetleg nem tudod átrendezni a lakást: eltolni a bútorokat az ablaktól?
Vagy még addig csukd vissza az ablakot, amíg még alszik a gyerkőc.
Mennyi idős a gyereked?
Múltkor voltunk egy barátnőmnél, 2,5 éves kisfia van (mint az én nagyobbikom), ők tetőtéri lakásban laknak, olyan ferde bukós ablakaik vannak. A kisfiú odatolta a fotelt az ablakhoz, kinyitotta (simán elfordította, jó erőben van), kitárta, és kinézett, de úgy, hogy deréktől kifele lógott az ablakban. Jó, hogy ott álltunk a barátnőmmel, és pont elkaptuk. Simán leeshetett volna :S Eddig valahogy fel se merült benne, hogy tologassa a fotelt, de épp akkor eszébe jutott :(
Nagyon kell vigyázni. Én ezért soha nem nyitom ki ablakot, nálunk csak bukón van mindig. Erkélyre sem engedem ki a gyerekemet.
Nem tudom, tényleg csak a bukóra nyitott ablak lehet a megoldás :(
Mi családi házban lakunk, de a tetőtérben. A gyerekszobában csak sima ablakok vannak, az egyik ráadásul a nagyfiam ágya mellett, tehát arra felállva simán ki tudnának mászni az ablakba.
A tetőtéri ablakok nagyon magasan vannak, azokat még felállva sem érik el, szerencsére.
Viszont, van 2 teraszunk, amiből az egyiken még nincs korlát, így ott a redőny szinte állandóan le van engedve vagy bukón van a teraszajtó.
De sajnos, mivel ez egy tetőtér, iszonyat meleg van, így jó lenne, ha teljesen kinyithatnánk minden ablakot...
Mi az elsőn lakunk, 2,5 éves a kisfiam.
Nálunk is csak bukóra van nyitva az ablak, teljesen kinyitni csak akkor szoktam, amikor fürdik a fiam az apjával. Pancsolnak 20-30 percet, addig elég jól kiszellőzik éjszakára a szobája. Én inkább azt mondom, legyen kicsit melegünk, de sosem tárom ki az ablakot, mert tényleg elég egy másodperc is ahhoz, hogy baj történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!