Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsi után 10 hétig itthon,...

Bölcsi után 10 hétig itthon, majd ovi: nehezebben fogja venni a beszokást? Vagy járjon egészen zárásig (akár félnapra is, de a barátai között legyen), mert úgy csak 4-5 hetet lenne itthon és könnyebb lenne neki az ovikezdés?

Figyelt kérdés

Szept 14-én tölti a 3 évet a lányom, ezért a szeptembert már nem kezdi meg a bölcsiben.

Meg tudnánk oldani, hogy egész júli-aug-ban ne kelljen bejárnia a bölcsibe, de nem tudom, jó ötlet-e, mert ő IMÁD ott lenni. Azt hiszem, megviselné, hogy ennyi ideig ne járjon be, ha egy hétig beteg, már teljesen odavan hogy mikor mehet végre újból... a barátai/a társaság nagyon fontosak számára.

Abban sem vagyok biztos, hogy éppolyan tartalmas elfoglaltsásgot jelentene neki itthon lenni, mint velük. Ők rendszeresen járnak kirándulni, kollektíve kézműveskednek stb, míg itthon csak a nagyikat nyúzhatná naphosszat... még egy tiszteséges játszótér sincs a közelben :-( (Más lenne ha én lehetnék vele, de ez meg nem megoldható :-( sajnos, pedig velem szupi módon telik az ideje, eszébe se jut pl tévézni mert annyi más jó dolgot csinálunk... a nagyiknál meg csak tesped a mese előtt :S )

SZERINTETEK?

2011. jún. 6. 23:38
 1/5 anonim ***** válasza:

De jó!! : )Remélem az enyém is így fogja szeretni a bölcsit, 3 hónappal a 3. szülinapja előtt fogja kezdeni, most szeptemberben :)

Az nem lehet, hogy csak fél napokra viszed be nyáron? A másik felet meg töltheti a nagyikkal.

2011. jún. 6. 23:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Szereti és meg is oldható akkor járjon végig, a nagyiknak is könyebb lene.
2011. jún. 6. 23:48
 3/5 kutyák és macskák ***** válasza:

Ha a gyerek szereti a közösséget miért ne járhatna végig?

Abból amit leírtál épp elég unalmas lesz neki a kötelező zárás alatt a nagyikkal lennie. A gyereknek a gyerekek között a helye, mert ott tanulnak a legtöbbet egymástól. Főleg, ha a nagyik a tévé elé ültetik, ott csak unatkozik, és hisztis is lehet az unalomtól, amit rosszaságnak fogtok kezelni, és ettől neki még rosszabb lesz. Gondold végig, és dönts úgy, hogy az a gyereknek a legjobb legyen!

2011. jún. 7. 08:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ennyire szereti, nyugodtan vidd be fél napokra, előbb menjen akkor érte a nagyi, mint általában szoktatok (mondjuk ne aludjon ott) ez az arany középút. A gyerek érdekét, kívánságát kell nézni, ha lehet.
2011. jún. 7. 13:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még utána kell kérdeznem, hogy lesz-e összevonás, és hogy a mostani gondinénijei közül lesz-e velük valaki... de ha a megszokott nagyszerű gondinénik közül lesz bármelyik is, akkor azt hiszem, ottebédel és utána hozzák haza a nagyik.

Bár már napok óta azt hallgatom burkoltan, hogy nehogy vigyük nyáron (naná, hisz nekik mégiscsak annál könnyebb, minél kevesebb a gyerek), hiába mondtam nekik, hogy saját szabiból nem tudjuk megoldani, a nagyik meg nem biztos hogy a legjobb megoldás lenne neki egész nyáron. Ment a szájhúzogatás, hogy dehát annyian meg tudják oldani...

azt se szeretném, ha pikkelnének rá :S

2011. jún. 7. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!