Alig evő gyerekek Anyukái, hogy bírjátok hogy szinte alig eszig meg valamit a gyerkőc?
A fiam 2,5 éves. Se húst, se gyümit nem eszik meg!! Amit eszik az a krumpli: főzelék, tészta, leves, stb, és a noki, tarhony, kicsi májkrém, néha virsli, tejbegríz.
De sajtot sem, szalámit sem, lekvárt sem.
Túró gombócot vagy derelyét eszik, és nudlit is.
Vagy rizses húst, hús nélkül.
Az első válaszolóval értek egyet.
Az én lányom 3 éves, és ő sem szeret enni kicsi kora óta. Bezzeg ha külön főzném rá a kedvencét, azt biztos megenné, vagy ha nasival kínálnám..de nem. Érzi ő, ha éhes, és akkor megeszi. Mi már nagyon jól haladunk a lányommal, egyre többet eszik, mert megszokta, hogy se nasi, se külön főzőcskézés, hanem azt kell enni, amit az egész család. Nem kell erőltetni, evéskor szedj neki egy kicsit a tányérjára, ha eszi eszi, ha nem eszi nem eszi. De akkor semmi nasi, semmi egyéb. Ha később panaszkodik, hogy éhes, akkor kínáld újra azzal amit nem evett meg.
Nálunk bevált ez a módszer, és az én idegeim se mentek rá. :)
Szia.Hát én már immunis vagyok,ha az evésre kerül a sor.
Nem lehet vele az új dolgokat megkóstoltatni.De egész pici kora óta bajok voltak vele,az almát már akkor sem ette meg,nemhogy még kekszet hozzáreszelve...
Most hogy bölcsis megeszi,de az epret nem tudom vele megkóstoltatni.
11 kg,és 93cm.
Ti?
És most voltunk 3 évesek.(utolsó voltam)
Egyébként volt olyan még régen,hogy hazajött apa a munkából,és rámjött a sírás,mert nagyon rossz érzés,amikor a gyerek nem fogadja el az ételt.
ő 95cm, 13,6kg
nem sovány, olyan nyúlánk inkább
ő is nagyon sokat mozog, ha jó az idő non-stop kint vagyunk a levegőn
zöldséget néha a levesbe, ott néha májat is
de borsó, lencse, bab, tök főzeléket nem!!
a múltkor evett pár kanál kelkáposzta főzit, vagy pici rakott kelt is már
péksüti jöhet reggelire, de tojás az nem, így hát bundás kenyér sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!